Starta ett nytt ämne
Ostolaskuilta nimikehaku

A

Onko mahdollista hakea ostolaskuilta nimikeellä? Eli esimerkiksi ostolaskun rivillä nimike "Ardex", jolla saattaa olla meillä useampia eri toimittajia (RTV, Stark, Kesko jne...). Haku listaisi laskut ja toimittajat, jotka ovat tätä nimikettä laskuttaneet. Tämä toimintaa kiinnostaa, kun etsitään okh/hankintapaikka tietoa.


A

Onko niin, että ei saa kysyä vaikeita? Vai miksiköhän Visman henkilökunta ei reagoi kysymyksiin?

R

Moi Anton,

 

Ostolaskuille ei ole nimikehakua, mutta ostotilausarkistosta tämä kyllä löytyy.

A

Terve Rane,

Eli nimikkeellä ei voi hakea, jos ei ole käytössä ostotilauspalikkaa? Mikäli otetaan ostotilauspalikka käyttöön, eikä käytetä sitä (ei ole tarve), toimiiko nimikehaku siis tällöin ostolaskuilla, joita ei olla ostotilauspalikan läpi käsitelty?

R

Moi Anton,

 

Onko teillä varastonhallinta käytössä? Kaipaamasi tiedot saisi sieltä kaikkein helpoimmin.

 

Ostolaskujen puolella on käytettävissä tuoteryhmäraportti (Ostot - Raportit - Ostoraportit - Tuoteryhmäraportti). Siihen voi valita lähteeksi ostolaskut, mutta vaatimuksena on, että laskut ovat tulleet verkkolaskuina, joista tuoterivit ovat tunnistettavissa raportointiin. Tämä ei siis kata skannattuja tai manuaalisesti syötettyjä laskuja.

 

A

Terve,

En kyllä ymmärrä miten tuolta tuoteryhmäraportilta pystyy hakemaan tuotetta "ardex", kun antaa ainoastaan verkkolaskutuoterivin, jossa näkyy toimittaja ja toimittajan tuotenumero. Kysymys oli ostolaskuilta nimikehakua. Ei toimittajatietoa tai tuotenumeroa.

 

Ei ole varastoa, kun juurikin nämä tuotteet, joita pitäisi löytää menevät suoraan työmaalle, kulkematta varaston kautta.

R

Moi Anton,

 

Nimikkeiden hakeminen ostolaskuilta on joka tapauksessa vajavaista, koska se käytännössä vaatii jokaisen tuotteen erittelemisen laskun riviosaan ja erittely saadaan vain verkkolaskuilta (eikä niistäkään kaikista).

 

Viittaamiesi ns. kauttakulkutuotteiden osalta täytyy pitää muuta kirjanpitoa, mikäli ostotilauksia ja varastoa ei ole käytössä.

A

Terve Rane,

 

Laittakaa kehityslistalle tämä parannus, jos ei ole jo! Tuoreita Netvisor käyttäjiä ja tämä ominaisuus oli Novassa ostoreskontrassa mahdollista. Sen takia kyselin, kun pidin itsestään selvänä, että se Netvisoristakin löytyisi.

 

Nykyisin suurinosa ja jatkossa vieläkin isompi osa laskuista tulee verkkolaskuina, jolloin jokainen tuoterivi on nimetty (kuten meilläkin, kun me laskutamme omaa asiakasta). Pitäisi siis ostolaskuilta nimikehaku ominaisuus ehdottomasti löytyä Netvisoristakin, kun mainostatte itseänne sanoin: "moderni taloushallinto- ja palkanlaskentaohjelma". Hakuominaisuudet pitäisi olla monipuoliset, varsinkin kun ne järjestelmään rivikohtaisesti kuitenkin sähköisesti tulee ja sieltä ne pystyisi todennäköisesti melko helposti hakutoiminnolla listaamaan.


1 person gillar detta
J

Komppaan! Ehdottomasti pitäisi saada raportointiominaisuus verkkolaskujen nimikkeille. Tämä olisi helposti toteutettavissa lisäämällä esimerkiksi excel pääkirjalle uuden sarakkeen selitteen viereen, johon tulisi verkkolaskuilta nimike. Nythän pääkirjan selitteeseen tulee ainoastaan toimittajan nimi ja laskunumero. Se ei vielä auta jos haluat kaivaa merkityksellistä tietoa pääkirjadatasta.  

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu