Uusi ALV-laskelma julkaistu

Julkaisimme uuden ALV-laskelman myötä seuraavia parannuksia käyttäjien arkeen:


- Hakuehdot ovat nyt samalla sivulla ALV-laskelman kanssa, joten käyttäjän ei tarvitse erikseen siirtyä laskelman ja hakusivun välillä muuttaakseen hakuehtoja. Lisäksi haetaan automaattisesti oletuksena näkyviin kuluvan kauden laskelma ilman, että käyttäjä joutuu raportin itse hakemaan näkyviin.


- Turhat nolla-saldoiset rivit on laskelmalta oletuksena piilotettu, jolloin tiiviimpi raportti on helpompi käsitellä. Käyttäjä voi tarvittaessa hakea nolla-saldoiset rivit näkyviin hakuehdoista. 


- ALV-laskelman päätoiminto eli hyväksyntä, ja lisäksi ALV-kauden tilatieto, ja tilitettävän veron saldo on tuotu näkyviin leijupalkkiin, joka seuraa ruudulla käyttäjän selatessa ALV-laskelmaa.


- Lisäksi leijupalkkiin on lisätty linkitys ALV-laskelman hyväksynnästä muodostuneelle tositteelle.


- Kirjauserojen tarkistamisesta on tuotu huomio ALV-laskelman alkuun ja linkki erottavien tositteiden listaan, mikä ohjaa käyttäjää tarkistamaan kaudelta oikeat tapahtumat. 


- Lisätty käyttöliittymään selkeämmät painikkeiden tekstit ja tukena aputekstejä, joilla käyttöliittymästä on tehty intuitiivisempi käyttää.


- Toiminnot on esitetty käyttöliittymässä loogisemmin, selkeämmin ja saavutettavammin.


- Raportin sisällön esittämistä on selkeytetty ja mm. osio “Tilitettävä vero” on siirretty raportin loppuun, jonne se kuuluu.


- Käyttäjä pääsee porautumaan tileistä tilikohtaisiin ALV-kirjauksiin selkeämmästä linkistä kuin aiemmin.


- ALV-laskelma-sivun yläosaan on listätty navigaatiomahdollisuudet ALV-yhteenvetoilmoittamiseen ja ALV-ohittamiseen.


- ALV-laskelmalle lisätty navigaatiomahdollisuus, josta käyttäjä pääsee siirtymään vaivattomasti suoraan laskelmalta jatkamaan ALV-ilmoituksen käsittelyä, kun hän on hyväksynyt laskelman.


- Lisätty käyttöliittymään ilmoitus selkeyttämään tilannetta, mikäli lukituksen ohitus on jo aktivoituna ja kerrotaan kenen toimesta se on tehty.
ALV-laskelmalle navigoidaan menu-valikosta kuten ennekin:
Voit siirtyä uuden ja vanhan ALV-laskelman välillä kuvien mukaisesti linkillä:


Hakuehdot ovat nyt samalla sivulla ALV-laskelman kanssa, joten käyttäjän ei tarvitse erikseen siirtyä laskelman ja hakusivun välillä muuttaakseen hakuehtoja. Lisäksi haetaan automaattisesti oletuksena näkyviin kuluvan kauden laskelma ilman, että käyttäjä joutuu raportin itse hakemaan näkyviin:
Turhat nolla-saldoiset rivit on laskelmalta oletuksena piilotettu, jolloin tiiviimpi raportti on helpompi käsitellä. Käyttäjä voi tarvittaessa hakea nolla-saldoiset rivit näkyviin hakuehdoista:
ALV-laskelman päätoiminto eli hyväksyntä, ja lisäksi ALV-kauden tilatieto, ja tilitettävän veron saldo on tuotu näkyviin leijupalkkiin, joka seuraa ruudulla käyttäjän selatessa ALV-laskelmaa:
Lisäksi leijupalkkiin on lisätty linkitys ALV-laskelman hyväksynnästä muodostuneelle tositteelle:
Kirjauserojen tarkistamisesta on tuotu huomio ALV-laskelman alkuun ja linkki erottavien tositteiden listaan, mikä ohjaa käyttäjää tarkistamaan kaudelta oikeat tapahtumat.:
ALV-laskelma-sivun yläosaan on listätty navigaatiomahdollisuudet ALV-yhteenvetoilmoittamiseen ja ALV-ohittamiseen:
ALV-laskelmalle lisätty navikatiomahdollisuus, josta käyttäjä pääsee siirtymään vaivattomasti suoraan laskelmalta jatkamaan ALV-ilmoituksen käsittelyä, kun hän on hyväksynyt laskelman:    Lisätty käyttöliittymään ilmoitus selkeyttämään tilannetta, mikäli lukituksen ohitus on jo aktivoituna  ja kerrotaan kenen toimesta se on tehty:P

Samaan aihepiiriin liittyen idea. Voisiko oma-aloitteisten verojen lähetys näkymään saada filtterin, jolla voisi rajata aineiston lähetyspäivämäärällä. Oma Netvisorissa kun ei edelleenkään ole johdon / tiiminvedon näkymää ja saamieni tietojen mukaan ei ihan hetkeen ole vielä tulossa. Ainoa paikka mistä voit varmistaa ALV-ilmoitusten lähetykset on joko rullata kaikki asiakkaat yksi kerrallaan läpi, omavero tai tämä näkymä. Tilitoimiston altahan näkyy kaikki asiakkaat (ei tosin suora-asiakkaat). Haen kuukausittan täältä listan, jota filtteroin excelissä. Listauksella rupeaa olemaan aika tavalla pituutta ja määrä kasvaa joka kuukausi. 
 
Ajatuksena on siis se, että aineiston lähetyspäivämäärällä rajaisi vain viimeisen kuukauden aikana lähetetyt. Niin ei tarvitsisi aina kopioida koko massaa exceliin.

Hei Pasi, 


Alv-ilmoittamisen prosessiin ollaan tekemässä lisää muutoksia tässä lähitulevaisuudessa, joten laitan tämän ehdotuksen kehitystiimimme tietoon. Kiitos tästä!

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu