Julkaisutiedote - 16.11.2023

M

Tällä viikolla julkaisimme seuraavat muutokset:  


Controller

- Budjetti- ja ennustenäkymästä ladatut excel-tiedostot eivät enää sisällä yrityksen piilotettuja laskentakohteita ellei näille laskentakohteille ole syötetty arvoja.

- Korjasimme mittaristojen tunnuslukujen laskentaa budjeteille ja ennusteille.


Kirjanpito

- Olemme parantaneet Kirjanpidon Täsmäytys -näkymän suorituskykyä ja ulkoasua sekä nopeuttaneet sivun toimintaa.Poikkeavat tositteet ja suoritukset on siirretty oman painikkeen alle ja ovat nyt selkeämmin tarkasteltavissa. Painikkeen kuvake kertoo onko poikkeamia vai ei. Erotus on korostettu huomiomerkillä. Kirjanpidon tilitapahtumia pääsee tarkastelemaan suoraan summasta porautumalla. Parannettuun Täsmäytysnäkymään pääsee siirtymään vanhan täsmäytysnäkymän etusivun linkistä.


Palkat

- Lisäsimme Palkkaperusteet-näkymään Muutoshistoria-sarakkeen, josta voi tarkastella kunkin työntekijän palkkaperusteisiin tehtyjä muutoksia. Muutoshistoriasta näet kuka muutoksen on tehnyt, koska arvoa on muutettu sekä uuden ja vanhan arvon. Muutoshistoriaan alkaa kertyä tietoja vasta tämän julkaisun jälkeen, joten aikaisemmin tehdyistä muutoksista siellä ei valitettevasti näy tietoja.

- Lisäsimme Palkansaajan liitteisiin uuden tiedon: Liitteen tyyppi. Jokaiselle uudelle liitetiedostolle pitää määrittää minkälaisia tietoja liite sisältää. Vaihtoehtoja on kolme:  Arkaluontoinen, Henkilötietoja ja Ei henkilötietoja. Tämä muutos on osa Aineistokopiopalvelun uudistusta ja tulevaisuudessa Liitteen tyyppi-tietoa tullaan käyttämään liitteiden käsittelyyn Aineistokopiolla.

- Korjasimme Jakokäyrän muodostumisessa olleen virheen, jonka vuoksi Jakokäyrä on voinut muodostua väärin jos Palkkalaskelmarivin laskentakohdetta on muokattu käsin. Virhe koskee tilanteita, missä palkkalaskelmarivi on muodostunut palkkalaskelmalle työajankirjauksen perusteella ja sen jälkeen palkkalaskelmarivin laskentakohdetta on muokattu käsin ja palkkalaji on ollut sellainen, minkä Laskentakohteen lähteenä on Jakokäyrä. Tällöin Jakokäyrä on huomioinut laskentaperusteisiin sekä työaikakirjauksen tuottaman euromäärän että käsin korjatun palkkalajirivin euromäärän. Näin ollen sama tapahtuma on voitu huomioida kahteen kertaan Jakokäyrän laskentaperusteissa.

- Korjasimme Jakokäyrän muodostumisessa olleen virheen, jonka vuoksi myös sellaiset Työaikakirjaukset, joille ei ole ollut valittuna Laskentakohdetta, on huomioitu Jakokäyrän muodostuksessa. Kohdistamattomat tapahtumat on kohdistunut Jakokäyrän suurimmalle prosenttiosuudelle. Virhetilanteen vuoksi Jakokäyrä on siis muodostunut 100%:n suuruiseksi myös silloin, kun osaa kirjauksista ei ole haluttu kohdistaa Laskentakohteelle ja Jakokäyrän kokonaisprosentin olisi haluttu jäävän alle 100%:n.


Palveluhallinta


Aineistokopiopalvelu:

- Selkeytimme aineistokopion tilaamista ja lataamista eriyttämällä kirjanpidon aineiston ja palkka-aineiston toisistaan.

- Yksinkertaistimme aineistokopion tilaamiseen ja lataamiseen tarvittavia käyttöoikeuksia:Kirjanpidon aineistoon on oikeus Kirjanpitäjä-roolilla (KP) ja palkanlaskennan aineistoon Palkanlaskija-roolilla (P). Näiden roolien lisäksi käyttäjällä on oltava ‘kaikki oikeudet´ kuten ennenkin.

- Paransimme keskeneräisen tilikauden latausprosessia, etenkin pää- ja päiväkirjojen osalta.

- Tulemme lähiaikoina myös laajentamaan aineistokopion sisältöä keskeneräisen tilikauden osalta.


Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu