Starta ett nytt ämne
Pikalinkkien hyödyntäminen raportoinnissa

M

Kirjanpidon pikalinkkien avulla voidaan rajata käyttäjille pääsy kirjanpidon tietoihin ainoastaan käyttäjälle tehdyn pikalinkin mukaisilla ehdoilla. Pikalinkit ovat hyödyllisiä etenkin, jos halutaan antaa käyttäjälle esimerkiksi tietyn laskentakohteen tuloslaskelma tarkasteltavaksi. Esimerkiksi projektipäällikölle tehdään pikalinkki tietyn projektin tuotoista ja kuluista tai vastaavasti seuratoiminnassa voidaan jakaa pikalinkit eri joukkueiden käyttäjien välille.


Pikalinkkien luominen muille käyttäjille vaatii Netvisorissa KH-, KP- tai TPK-roolin yritykseen. 


Jos käyttäjän halutaan näkevän ainoastaan kirjanpidon arvot raportilta ilman, että tositteille pääsee porautumaan, niin tällöin asetetaan kirjanpidon toimintokohtaisista oikeuksista ainoastaan Perusraportointi: Lukuoikeus:Mikäli käyttäjän tulee pystyä tarkastelemaan tositteiden sisältöä, niin tällöin käyttöoikeuksiin lisätään myös Kirjanpidon perustoiminnot: Lukuoikeus. Tässä tulee huomioida, että lukuoikeus kirjanpidon perustoimintoihin avaa käyttäjälle Netvisorissa myös muita tarkasteltavia osioita, kuten avoimet saatavat ja velat raportit. Kirjanpidon raporttien tarkasteluun nämä käyttöoikeudet eivät kuitenkaan anna pääsyä.


Pikalinkin tallentaminen tehdään täyttämällä tarvittavat hakuehdot kirjanpidon raporteissa ja painamalla hakusivun alaosan valinnoista “Tallenna pikalinkki”. Pikalinkin voi tallentaa myös avaamalla ensin raportin ja käyttämällä raportilla olevaa toimintoa "Tallenna raportti pikalinkiksi".Käyttäjille luotuja pikalinkkejä voidaan muokata ja poistaa kirjanpidon raporteilla Pikalinkkien hallinta -välilehdellä:


Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu