Start a new topic
J

Johanna Nousiainen

Ohjelmistorajapinnan XML-rakenteiden nimeämiskäytänteet

12-11-2021 6:51 pm posted by Anonymous (Updated 18-01-2019 by Johanna Nousiainen)

Hei Masi,

 

kiitos kysymyksistäsi. Näin retrospektiivisesti ajatellen joitain asioita olisi voinut toteuttaa toisin aikoinaan. Nyt kun rajapinta on käytössä jo lukuisissa toteutuksissa, ei listaamiasi asioita lähdetä kovin helposti muuttamaan taaksepäin yhteensopivuuden nimissä.

 

Rajapinnan uudistus on suunnitteilla ja käytettävyyteen tullaan panostamaan aiempaa enemmän. Keräsimme tähän liittyen viime vuoden lopulla rajapinnan käyttäjien toiveita. Palkinnot on jo arvottu ja toimitettu voittajille, mutta kyselyyn voi edelleen vastata ja vaikuttaa. 

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 6:51 pm posted by Anonymous

XML-rakenteiden nimeämiskäytänteissä näyttää puuttuvan johdonmukaisuus. Paluuviesteissä Root-elementin nimi on isolla, mutta pyynnöissä pienellä. Elementtien nimeäminen vaihtelee resurssien välillä: osin CamelCase isolla alkukiraimella, osin pienellä alkukirjaimella ja paikoitellen kaikki pienellä. Miksi tällaiseen ratkaisuun on päädytty? Clientin näkökulmasta olisi hienoa, jos nimeämiskäytänteet olisi yhtenevät, jolloin vastauksen (GET) ja pyynnön (POST) rakenne olisi yhtenevät, ja voitaisiin oliomaailmassa serialisoida samoja olioita riippumatta mihin suuntaan niitä liikutellaan.

Onko teillä roadmapissa suunnitelmaa kehittää rajapintojen toimintaa ja tietomallia esim. REST tyyppiseksi?

Login or Signup to post a comment