Start a new topic
M

Markus Anttonen

Ostolaskun riviselite ja pääkirja

12-11-2021 7:18 pm posted by Anonymous (Updated 06-09-2021 by Markus Anttonen)

Hei 

Tämän saa kuntoon ostolaskuautomaation avulla. Tehdään sääntö: Aseta riviselite kaikille laskuriveilla ja anna oma selite ja jätetään se tyhjäksi. Ehdoksi vaikkapa ajetaan kaikille verkkolaskuille. 

 

Tällöin sanoman riviselitteet nollataan. Ostolaskulla ei näy riviselitettä, mutta kun tositteen muodostaa, tulee siihen selitteeksi toimittajan nimi, lasku ja sitten sen numero. 

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 7:18 pm posted by Anonymous

Pääkirjalle tulee näkyville ostolaskuilta ostolaskujen riviselite, olipa se mitä tahansa, vaikkapa jotain välimerkkejä, kuten näissä joskus on. Jos taas riviselitettä ei ostolaskulla ole, pääkirjalla selite-sarakkeessa näkyy toimittaja ja laskunumero. Pääkirjasta ei ole paljon iloa ja informaatioarvoa, jos siellä ei näy toimittajaa ja laskunumeroa AINA. Olisi hyvä jos toimittaja ja laskunumero näkyisivät automaattisesti myös silloin, kun ostolaskulle on lisätty jokin hankitaa kuvaava selite ostolaskua käsiteltäessä. On aika työlästä, jos selitteitä pitää manuaalisesti muokata niin, että niistä saa haluamansa informaation irti.

Login or Signup to post a comment