Palkanlaskennan raporttien kautta on mahdollista raportoida palkkatapahtumia erilaisilla lajitteluilla. Oletuksena raporteista avautuu ensimmäisenä Palkkalajitilasto, joka näyttää kaikki palkkatapahtumat yhteensä, palkkalajeittain. Samat tiedot näytetään eri perusteella järjestettyinä Palkanlaskennan raporttien muilla välilehdillä. Palkanlaskennan raporteissa näytetään kaikki muodostetut palkkatapahtumarivit, riippumatta niiden tilasta eli tätä kautta saat raportoitua myös keskeneräisten laskelmien tapahtumia. Palkanlaskennan raporttien kautta otetaan myös Palkkatodistus.

Raportin muodostaminen

Pääset Palkanlaskennan raporteille Palkat > Raportit > Palkanlaskennan raportit. Voit antaa raportilla monia eri hakuehtoja.

Raportin muoto

Raportin muoto -valikosta voit valita missä muodossa tiedot esitetään. Valitusta muodosta huolimatta kaikki eri muotoilujen välilehdet näytetään raportin muodostamisen jälkeen. Valinta vaikuttaa siihen, mille välilehdelle sinut raportilla ohjataan.

• Palkkalajitilasto
  • Palkkalajitilasto henkilöittäin
  • Henkilötilasto palkkajaksoittain
  • Palkkajaksotilasto
  • Laskentakohdetilasto

Jakso

Jakso-valinnalla määritellään minkä päivämäärätiedon perusteella tiedot haetaan. Voit hakea ajanjakson Tositteen päiväyksen, Palkkajakson loppupäivän vai Palkanmaksupäivän mukaan. Ajanjaksoksi voit valita alasvetovalikosta joko tietyn kuukauden tai koko tilikauden. Alemmalla päivämäärärajauksella voit määrittää haluamasi aikajakson pituuden vapaasti joko kirjoittamalla päivämäärävälin tai valitsemalla päivät kalenterinäkymästä.

Palkkamalli

Palkkamalli-valinnalla voit määrittää raportille vain tietyn palkkamallin tiedot.

Palkansaaja

Palkansaaja-valinnalla voit määrittää raportille vain tietyn palkansaajan tiedot.

Palkkalaji

Palkkalaji-valinnalla voit valita raportille vain tietyn palkkalajin tiedot. Ctrl-painiketta pohjassa pitäen voi valita useamman eri palkkalajin. Palkkalajivalikossa näytetään kaikki yrityskohtaisissa palkkalajeissa näkyvät palkkalajit. Oletuksena raportilla näkyvä palkkalajit, joilla on valinta "Näytetään raporteilla". Hakuun on mahdollisuus valita "Näytä ei-raportoitavat palkkalajit".

Laskentakohteet

Laskentakohteet- valinnalla voit valita mille laskentakohteille kohdistetut tiedot raportoidaan.

Voit valita hakuruudusta useamman palkkalajin tai laskentakohteen kun pidät Ctrl-näppäintä pohjassa samalla kun valitset hiiren osoittimella haluamasi rivit.

Kun olet valinnut haluamasi hakuehdot, klikkaa "Näytä raportti" -painiketta.

Avautuvalla raportilla näet kaikki raporttimuodot omilla välilehdillään. Raportilla näytetään aina, valitusta "Raportin muodosta" huolimatta, kaikki viisi eri vaihtoehtoa.

• Palkkalajitilasto
  • Palkkalajitilasto henkilöittäin
  • Henkilötilasto palkkajaksoittain
  • Palkkajaksotilasto
  • Laskentakohdetilasto

Palkkatodistus

Palkkatodistukselle tulostuu tiedot tällä hetkellä kolmelta eri aikajaksolta:

• Koko vuosi
  • Viimeiset 6kk
  • Haetulta aikajaksolta

Palkkatodistukselle tulostuvat kaikki palkanlaskennassa käytetyt palkkalajit. Palkkatodistuksen yläosassa näkyvät samat tiedot kuin palkansaajan palkkalaskelman pdf-tulosteessa. Palkkatodistuksella näkyviä palkkalajeja ei voi muokata tai piilottaa näkyvistä.

Käyttöoikeudet

Palkanlaskennan raportit -näkymään vaaditaan Palkanlaskija (P)-rooli sekä Palkanlaskennan Toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeus kohtaan Palkanlaskenta > Raportointi.