Palkansaajien hallinta on yksi toimintokohtainen oikeus "Käyttäjät ja roolit" -sivulta, johon voidaan antaa luku- tai muokkausoikeus.

Palkansaajien hallinnalla tarkoitetaan, että käyttäjä voi muokata palkansaajien perustietoja. Palkansaajan perustietoihin pääsee palkansaajalistauksesta. Esimerkiksi yrityksen HR-henkilöstö voi näillä oikeuksilla hallinoida palkansaajien tietoja ja perustaa uusia palkansaajia Netvisoriin yrityshierarkian rajoissa.

Toimintokohtaiset oikeudet ja roolit

Palkanlaskennan toimintokohtaisista oikeuksista tarvitaan palkansaajien tietojen hallintaa varten henkilörekisteristä muokkausoikeus, jotta käyttäjä päästetään Palkansaajalistaukseen.

Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus

Palkanlaskennan toimintokohtaisissa oikeuksissa "Palkansaajien hallinta" -kohtaan lisätään muokkausoikeudet. Palkanlaskennan -profiilit, joissa on valmiina tarvittava oikeus: Palkansaaja, Kaikki oikeudet, Hyväksyjä ja Yrityksen johto.

Palkanlaskennan roolit täydentävät toimintokohtaista oikeutta.

Palkanlaskija (P-rooli)

Käyttäjälle annettava Palkanlaskija-rooli kumoaa hierarkiaoikeudet ja antaa käyttäjälle oikeudet nähdä kaikki palkansaajat. Pääasiassa palkansaajien tietoja ei voi hallita ilman P-roolia.

Palkkaperusteet, verokortit ja palkansaajan historiatietoihin pääseminen vaatii Palkanlaskijan (P) -roolin.

Käyttöohje: Palkanlaskijan rooli (P-rooli)

Palkansaajan voi poistaa vain Palkanlaskijan (P) -roolilla. Palkansaajan saa poistaa vain, jos palkansaajaan ei liity mitään tietoja (esim. historiatietoja, työaikakirjauksia, matkalaskuja tai palkkalaskelmia).

Poistamis toiminto löytyy palkansaajan tiedoista ensimmäiseltä välilehdeltä sivun yläreunasta "Palkansaajatoiminnot" -pudotusvalikosta.

Henkilötietojen hallinnoija (HH-rooli)

Henkilötietojen hallinnoija -roolilla voi hallita palkansaajia palkansaajalistauksen kautta. Palkansaajalistauksessa roolilla näkee kaikki palkansaajat, mutta voi muokata vain yrityshierarkian mukaan palkansaajia. Muissa näkymissä rooli kunnioittaa hierarkiaoikeuksia, toisin kuin P-rooli.

Palkansaajan luontivaiheessa voi asettaa palkansaajan hierarkiaksi vain sellaisen tason, johon itsellään hyväksyntäoikeudet.

Yrityshierarkia

Henkilötietojen hallinoija (HH) -roolin rinnalle käyttäjä tarvitsee yrityshierarkiasta hyväksyntäoikeudet siihen tasoon, kenen palkansaajien perustietoja hän voi palkansaajalistauksessa käsitellä. HH-roolilla oleva käyttäjä näkee palkansaajalistauksen kautta porautuessa palkansaajan nimesta palkansajan tiedot välilehdeltä kaikki palkansaajan asetukset, mutta ei muita välilehtiä, kuten mm. verokortit, palkkalaskelmat tai työsuhdetietoja.

Uuden palkansaajan luominen

Palkat > Henkilöstö > Uusi palkansaaja

Ei rooleja

• Emme suosittele uuden palkansajaan luomista ilman P-roolia tai HH-roolia, koska nyt käyttäjällä ei riitä oikeudet luomaansa palkansaajaan

Henkilötietojen hallinnoija (HH) -rooli

• Saa luoda uuden palkansaajan
  • Näkee vain palkansaajanäkymän ensimmäisen välilehden

Palkanlaskija (P)-rooli

• Saa luoda uuden palkansaajan
  • Luomisen (perustietojen antamisen) jälkeen näkee palkansaajanäkymän muutkin välilehdet ja voi hallita tietoja

Palkansaajalistaus

Palkansaajalistauksen näkymässä voidaan rajata käyttäjälle näkyvät palkansaajat.

Ei rooleja

• Näkee porautuessa palkansaajan tiedoista vain ensimmäisen välilehden ja siitäkin vain osan tiedoista yhteystietoihin asti
  • Käyttäjä näkee vain hierarkiaoikeuksien mukaiset palkansaajat
  • Voi porautua vain niiden palkansaajien tietoihin, joita hierarkiaoikeus koskee

Henkilötietojen hallinnoija (HH) -rooli

• Näkee porautuessa palkansaajan tiedoista vain ensimmäisen välilehden tiedot
  • Käyttäjä näkee kaikki palkansaajat palkansaajalistauksessa yrtityshierarkiasta riippumatta
  • Käyttäjä voi porautua palkansaajalistauksesta vain palkansaajan tietoihin, joihin on hyväksyntäoikeus yrityshierarkiassa
  • Kaikki massatoiminnot käytettävissä "Käsittele x valittua" -valikossa

Palkanlaskija (P) -rooli

• Näkee palkansaajan tietoihin porautuessa palkansaajanäkymän kaikki välilehdet
  • Käyttäjä näkee kaikki palkansaajat
  • Kaikki massatoiminnot käytettävissä
  • Voi porautua kenen tahansa palkansaajan tietoihin, koska P-rooli yliajaa yrityshierarkian

Palkansaajan tiedot

Palkansaajan perustietoihin käyttäjä pääsee porautumaan palkansaajan nimestä palkansaajalistauksen kautta. Palkansaajan tiedoissa ei näytetä palkkalaskelmia (pdf) ilman palkanlaskijan (P) tai Esihenkilö (E) -roolia.

Ei rooleja

• Saa porautua vain hierarkiaoikeuksien mukaisille palkansaajille
  • Näkee ja saa hallita vain osaa palkansaajan tiedoista (Perustiedot ja yhteystiedot)
  • Näkee näkymästä vain ensimmäisen "Palkansaajan tiedot" -välilehden
  • Ei näe palkansaajatointoja

Henkilötietojen hallinnoija (HH) -rooli

• Saa porautua vain hierarkiaoikeuksien mukaisille palkansaajille
  • Näkee ja saa hallita kaikkia Palkansajan tiedot -sivun tietoja:
  • Perustiedot
  • Yhteystiedot
  • Asetukset (Yrityshierarkia, palkanlaskennan tiedot, vuosilomatiedot, ajanhallinnan tiedot, tilityspisteet, oletuslaskentakohteet, palkansaajan lisätiedot ja veloitettavat palvelut)
  • Ei näe ensimmäisen "Palkansaajan tiedot" -sivun lisäksi muita sivuja

Palkanlaskija (P) -rooli

• saa porautua kaikille palkansaajille
  • näkee kaikki näkymän välilehdet
  • näkee ja saa hallita kaikkien sivujen kaikkia tietoja
  • voi porautua ensimmäiseltä välilehdeltä verokorteille ja palkkaperusteisiin