(Ostot > Toimittajat > Toimittajalistaus)

Kun järjestelmään tuodaan ostolaskuja sähköisesti joko verkkolaskuna (Finvoicena) tai skannauspalvelun kautta, voi järjestelmä luoda tietyissä tilanteissa uuden toimittajan (Ostolaskun kohdistus toimittajaan). Netvisorissa olevat toimittajatiedot on mahdollista yhdistää sitä varten tehdyn toiminnon avulla.

Toimittajatietoja voidaan yhdistää valitsemalla ensin toimittajan nimi toimittajalistauksesta ja sieltä Toimittajatietojen liittäminen -toiminto.

Toimittajien yhdistämisen jälkeen kaikki laskut löytyvät saman toimittajan kautta. Toiminnon käyttötapa riippuu siitä, halutaanko toimittajan nimi- ja osoitetietoja päivittää vanhoille laskuille vai ei. Jos riittää, että saadaan kaikki laskut ja pankkitilit saman toimittajan taakse, ei tarvitse laittaa rastia ruutuun "Kopioi nimi- ja osoitetiedot".
 
Mikäli yhdistettäessä halutaan laittaa rasti ruutuun "kopioi nimi- ja osoitetiedot", aloitetaan yhdistäminen siitä toimittajasta, joka halutaan jättää järjestelmään.

Mikäli taas ei haluta laittaa rastia kyseiseen valintaan, aloitetaan yhdistäminen siitä toimittajasta, joka halutaan poistaa järjestelmästä.

Vaihtoehto A: ei käytetä toimintoa "Kopioi nimi- ja osoitetiedot"

Tässä vaihtoehdossa toimittajatietojen liittäminen käynnistetään sen toimittajan tiedoista, joka halutaan poistaa.

Vaihtoehto B: päivitetään vanhojen laskujen tiedot toiminnolla "Kopioi nimi- ja osoitetiedot"

Tässä vaihtoehdossa toimittajatietojen liittäminen käynnistetään sen toimittajan tiedoista, joka halutaan jättää järjestelmään. Alla on kuvattu vaihtoehto B tarkemmin.

1. Kuvitteellisessa tilanteessa toimittajarekisterissä on kaksi samannimistä toimittajaa, joilla on molemmilla eri pankkitili ja myös nimi- ja osoitetiedot eroavat toisistaan hieman. Kyseessä on kuitenkin yksi ja sama toimittaja.

 2. Ylempi toimittajatieto on oikein, joten se tulee jäädä voimaan yhdistämisen jälkeen. Toimittajatietojen yhdistäminen aloitetaan avaamalla oikeelliset tiedot omaava toimittajakortti, siis se, minkä halutaan jäävän voimaan.

Valitaan seuraavaksi Toimittajatietojen liittäminen -linkki.

3. Korostettu teksti kannattaa tässä vaiheessa lukea ihan ajatuksella, koska siinä kerrataan vielä se mitä juuri ollaan tekemässä. Liitettävällä toimittajatiedolla siis käytännössä jyrätään liitoksen kohteena oleva tieto. Tässä tapauksessa on valittu kohteeksi Oy Mattila, ja halutaan korvata osoitetiedot Mattila Oy:n oikeilla tiedoilla. Painetaan nappia asetusten ollessa kuvan mukaiset:

4. Haluttu lopputulema pitäisi olla Mattila Oy:n osoitetietojen voimaan jäänti ja Oy Mattilan osoitetietojen poistuminen. Kortisto näyttää nyt tältä, kun haetaan Mattila -nimellä:

5. Lopuksi tarkistetaan vielä Mattila Oy:n toimittajakortin tiedoista pankkitilit, maksuehto, alv-kanta ja kirjanpidon tilit. Tarpeettomat poistetaan, virheelliset korjataan ja lopuksi talletetaan.Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.