Matkalaskujen hyväksyntä -näkymä helpottaa ja nopeuttaa matkalaskujen asiatarkastamista ja hyväksymistä. Näkymään pääsee Matkat > Matka- ja kululaskut > Hyväksy matka- ja kululaskuja.

Tiedotusnäkymän oikeudet

Tiedotusnäkymään on mahdollista asettaa näkyville "Minulle kohdistettu" -valinta, jolloin tiedotusnäkymässä näytetään käyttäjälle kohdistetut matkalaskut.

Tiedotusnäkymä asetetaan Yritysvalikosta: Yrityksen nimi > Tiedotusnäkymän oikeudet > Valitse henkilö > Valitse muokkausoikeus jollekin riveistä ja matkalaskun massahyväksynnän linkit tulevat käyttöön tiedotusnäkymään.

Tiedotusnäkymään ja yritysvalikkoon pääseminen vaatii käyttäjähallitsijan eli KH-roolin "Käyttäjät ja roolit" -sivulta.

Tiedotusnäkymän tehtävälista

Tiedotusnäkymän tehtävälistauksessa voidaan ohjata käyttäjälle "Minulla käsittelyssä" -otsikon alle "Minulle kohdistetut" matka- ja kululaskut eri käsittelyvaiheissa.

Matkalaskujen asiatarkastus ja hyväksyntä näytetään, mikäli käyttäjällä on kumpikin rooli.

Linkkien perässä oleva luku kertoo kuinka monta matkalaskua odottaa kyseisen käyttäjän käsittelyä.

Mikäli käyttäjä on vain asiatarkastajan tai hyväksyjän roolissa, niin silloin kaikki käyttäjä näkee "Avoimet matka- ja kululaskut" -sivulla sekä asiatarkastamattomat ja hyväksymättömät matkalaskut.

Omat kuittaamattomat matkalaskut

Käyttäjän omat, kuittaamattomat matkalaskut näytetään tässä. Linkistä avautuu Avoimet matka- ja kululaskut -sivu. Kuittaamattomat matkalaskut näytetään vain, mikäli yrityksellä on käytössään palkanlaskentaosio ja käyttäjällä on Resurssihallintapalvelu (työaika ja matkat) valittu Netvisor-palveluista käyttöön ja käyttöönotto on suoritettu palkanlaskennan asetuksista.

Asiatarkastettavat matkalaskut

Mikäli yrityksessä on käytössä matkalaskujen asiatarkastus, niin tässä kohtaa näytetään käyttäjälle asiatarkastettavaksi kohdistetut matkalaskut. Linkistä avautuu Avoimet matka- ja kululaskut -sivu.

Hyväksyttävät matkalaskut

Mikäli käyttäjällä on yrityksen hierarkiaoikeuksissa asetettuna hyväksyntäoikeudet, niin tässä kohtaa näytetään käyttäjän alaisten matka ja -kululaskut. Linkistä avautuu Avoimet matka- ja kululaskut -sivu.

Maksettavat matkalaskut

Mikäli käyttäjällä on myynti- ja ostoreskontrien oikeuksissa ostolaskujen tai tilisiirtojen maksatusoikeudet, niin tässä kohtaa listataan maksamattomat matkalaskut. Linkistä avautuu Avoimet matka ja -kululaskut -sivu.

Hyväksy matka- ja kululaskuja

Asiatarkastus ja hyväksyntä -taulukossa näkyvät matkalaskut ja niiden kulurivit, joissa käyttäjä on joko asiatarkastajana, hyväksyjänä tai molempina.

Matkalaskuriveistä näytetään niiden palkansaajien matkalaskut ja kulurivit, joihin käyttäjällä on hyväksyntä- tai asiatarkastusoikeus.

Sivulla matkalaskut näkyvät luettelona, jolloin matka- ja kululaskujen käsittelijä näkee kerralla kaikki hänelle kohdistetut ja käsittelyyn liittyvät tiedot samasta näkymästä.

Näytä sarakkeet

Sivulla ja sarakkeissa näytettävät tiedot voi valita "Näytä sarakkeet" -toiminnon kautta.

Päivitä näkymä muutosten jälkeen "Päivitä näkymä" -painikkeella.

Mikäli kaikki sarakkeet on valittu näkyville, näyttää hyväksy matka- ja kululaskuja -sivu tältä:

Matkalaskujen muokkaaminen ja tietojen tarkistaminen

Mikäli matkalaskuja halutaan muokata tai tarkistaa, niin se onnistuu porautumalla matkalaskun tietoihin "Matkan otsikko" -linkistä. Suoraan näkymässä muokkauksia ei voi tehdä.

Asiatarkastaminen ja hyväksyminen

Matka- ja kululaskuja voidaan asiatarkastaa sekä hyväksyä useampi yhdellä kertaa. Kun matka- ja kululaskut ovat tarkistettu, voidaan kaikki valita kerralla ja hyväksyä tai asiatarkastaa.

Mikäli joku matkalaskuista halutaan jättää vielä käsittelemättä, jätetään se valitsematta, jolloin se säilyy listalla.

Kaikki valitut matka- ja kululaskurivit merkitään asiatarkastetuiksi tai hyväksytyiksi valitsemalla "Asiatarkasta sekä hyväksy valitut" -painikkeella tai "Asiatarkasta, hyväksy sekä siirrä valitut maksatukseen".

"Asiatarkasta sekä hyväksy valitut" -siirtää matka- ja kululaskurivit seuraavaan vaiheeseen hyväksyntäkierrossa. Mikäli matka- ja kululasku asiatarkastetaan, siirtyy se hyväksyttäväksi. Mikäli matkalasku hyväksytään, voidaan se valita vain hyväksytyksi tai siirtää suoraan "Maksa matka- ja kululaskuja" -sivulle.