Työajan tehohallinnasta voidaan hakea ja muuttaa kirjattujen työtuntien tilaa.

SISÄLTÖ

Työajan tehohallinta löytyy valikosta Palkat > Palkanlaskenta > Työajan tehohallinta

Työajan tehohallinnassa voit muuttaa työajankirjausten tilaa halutuksi sekä linkittää ja poistaa linkityksiä palkkalaskelmilta. Tällä työkalulla voi myös hakea eri ajanjaksoilta työajankirjauksia päivämäärähaulla.

Hakuehdot ja rajaukset

Hakua voi rajata kirjausten tilan mukaan, palkkamalleittain, palkansaajittain tai kirjauslajettain. Valinnat astuvat voimaan "Päivitä näkymä" -painikkeella.

Aikajaksolla rajaaminen löytyy taulukon yläpuolelta. Voit valita näytettävän aikajakson valikosta tai asettaa haluamasi aikajakson päivämääräkenttiin. Valinnan astuvat voimaan "Näytä"-painikkeesta.

Näytettävät sarakkeet

"Valitse kentät" -linkistä voi valita näytettävät sarakkeet sekä ryhmitellä tietoja ja suodattaa niitä. Samassa valikossa voit myös avata työaikatiedot Excelissä.

Porautuminen

Työajan tehohallinnan näkymästä voidaan porautua tarkemmin työtuntien ja palkansaajan tietoihin.

• Palkansaajan nimestä pääsee tarkastelemaan palkansaan perustietoja
  • "Päiväys" -sarakkeen tiedoista pääsee tarkastelemaan työaikakirjauksia juuri kyseiseltä ajalta työajan kirjausnäkymästä
  • "Palkkalaskelma" -sarakkeesta avatuu palkkalaskelma, jossa tuntikirjaukset on käsitelty

Massatoiminnot

Massatoiminnoissa voi tehdä seuraavat toiminnnot halutuille tuntikirjausriveille:

• Vaihda valittujen työaikatietojen tila (uuden tilan vaihtoehdot: avoin, kuitattu, hyväksytty, maksettu)
  • Linkitä valitut työaikatiedot aikajakson ensimmäiseen palkkalaskelmaan
  • Poista valittujen työaikatietojen linkitys palkkalaskelmilta
  • Poista valitut työaikatiedot

Huomioitavaa on, että maksettuja työajan kirjauksia ei voida poistaa. Mikäli tuntikirjaus halutaan poistaa, on tuntikirjauksen tila muutettava avoimeksi, jonka jälkeen tuntikirjauksen voi poistaa massatoiminnon poisto painikkeella.

Mikäli yrityksessä on palkkajaksokohtaisia kirjausrivejä kirjattuna, joita ei ole linkitetty palkkalaskelmiin tai merkitty käsitellyiksi, nousevat ne palkkalaskelmalle käsiteltäväksi palkanlaskentaprosessissa. Jos kirjaukset ovat todellisuudessa jo käsitelty voit käydä muokkaamassa näiden rivien tilaa työajan tehohallinnassa kohdassa Palkat > Palkanlaskenta > Työajan tehohallinta

Hae päivämäärähaulla ne palkkajaksokohtaiset kirjausrivit, joita haluat käsitellä.

Mikäli rivit on tarkoitus linkittää palkkalaskelmariveille tulee ne linkittää yksitellen palkansaajan palkkalaskelmalle. Valitse pudotusvalikosta palkkalaskelmarivi, johon kirjaus halutaan linkittää.

Mikäli palkkajaksokohtaiset kirjausrivit on tarkoitus vain merkitä käsitellyksi linkittämättä niitä palkkalaskelmariveille voit ruksia kaikki haluamasi kirjausrivit samaan aikaan ja tehdä toiminnon "Merkitse valitut palkkajaksokohtaiset kirjausrivit käsitellyksi linkittämättä palkkalaskelmariviin".

Käyttöoikeudet

Sivulle pääsyyn vaaditaan Palkanlaskija-rooli (P). Työajan tehohallintaa varten tarvitaan palkanlaskennan toimintokohtaisissa oikeuksissa muokkausoikeudet ajanhallinnan Raportointi -kohtaan. Palkanlaskennan profiilit, joissa on valmiina tarvittava oikeus: Kaikki oikeudet, Hyväksyjä, Palkansaaja, Yrityksen johto.