Myyntilaskun jaksottaminen onnistuu sekä lasku- että laskurivikohtaisesti. Ennen jaksotuksen tekemistä tulee määrittää Myyntilaskujen jaksotustili kohdassa Taloushallinto > Kirjanpidon asetukset > Oletustiliöinneissä käytettävät tilit. Myyntilaskun voi jaksottaa sen jälkeen, kun lasku on lähetetty ja sillä on tosite.

Laskukohtainen jaksottaminen onnistuu kahdesta eri kohdasta:

1. Myyntilaskun ylälaidan Aseta jaksotussääntö -painikkeesta tai
  2. Myyntilaskun toiminnot > Aseta jaksotussääntö

Rivikohtainen jaksottaminen onnistuu valitsemalla jaksotettavat laskurivit ja valitsemalla Tee valituille -valikosta “Jaksota rivit”.

Useamman laskun jaksottaminen onnistuu Avoimet myyntilaskut -näkymässä tai Myyntilaskuluettelossa. Näkymässä valitaan halutut laskut ja Laskun toiminnot - valikosta valitaan Jaksota laskut. Massajaksotus yliajaa / poistaa yksittäisille laskuille aiemmin asetetut säännöt, jos ne valitaan massajaksotukseen mukaan.

Avautuvassa Myyntilaskun jaksotus -näkymässä valitaan jakokäyrä sekä jaksotuksen aloitus- ja lopetusajankohta. Lopuksi valitaan Tallenna ja luo jaksotustositteet.

Kun jaksotus on tehty, näkyy jaksotuksen aikaväli laskun yläosassa. Tämän kohdan kautta pääsee katsomaan jaksotuksen tositteita. Laskurivikohtainen jaksotus näkyy myös laskuriveillä Jaksotus -sarakkeessa.

Laskukohtaista jaksotusta voi muokata kohdasta Myyntilaskun toiminnot > Muokkaa jaksotussääntöä. Laskurivikohtaista jaksotusta voi muokata klikkaamalla laskuriviltä kohtaa "Jaksotus". Kun tarvittavat muutokset on tehty, valitaan "Tallenna ja päivitä jaksotustositteet". Jaksotuksen voi poistaa tästä samasta näkymästä kohdasta "Poista jaksotus". Jaksotuksen poistaminen mitätöi jaksotustositteet.

Jaksotustositteille on automaattisesti määritelty tasetili (Oletustiliöinneissä käytettävät tilit -näkymässä), jolle kirjaukset menevät. Lisäksi Tilisaldot -raportti ottaa mukaan nämä tilit.

Seurantakohteet tulevat automaattisesti jaksotustositteille muodossa “Asiakas, Laskunumero, Jaksotuksen ajanjakso”.