PDF eKirje -tulostuspalvelu mahdollistaa laskujen lisäksi myös tarjousten, tilausten, toimittajan osoiteilmoitusten, perintäkirjeiden ja huomautusten sekä palkkalaskelmien lähettämisen tulostuspalvelun kautta - myös ulkomaille. Palvelu on toteutettu Maventan kanssa ja se on käytettävissä rinnakkain verkkolaskun lähetyspalvelun kanssa.

Myyntidokumentit on mahdollista lähettää Netvisoriin ladatulla omalla logolla varustettuna. Dokumentti tulostuu vastaanottajalle täsmälleen samanlaisena kuin miltä se itse tulostettuna näyttää. Tulostus voidaan tehdä sekä mustavalkoisena että värillisenä. 

Tilauksille ja laskuille voi myös liittää liitteitä. Liitteet lisätään laskulle joko tulostus/-lähetysprosessinäkymässä tai Netvisorin eScan-palvelun kautta, josta ne voidaan liittää laskuille PDF-muotoisina. Liitteet voidaan lähettää tulostuspalveluun tilausten ja laskujen mukana. Mikäli liitteesi ovat värillisiä, suosittelemme käyttämään väritulostusta.

SISÄLTÖ


Rajoitteet

Tulostuspalveluun lähetettävissä PDF-tiedostoissa ei saa olla upottamattomia fontteja. Suosittelemme skannaamaan tulostuspalveluun lähetettävät liitteet kuvamuodossa.
Tällä hetkellä suosituksen mukainen PDF-versio on 1.3., mutta mikään aineisto ei hylkäydy pelkästään version perusteella. Uusimmissa versoissa voi kuitenkin esiintyä helposti ongelmia layereiden, läpinäkyvyyksien yms. kanssa.

Värillisen aineiston osalta suosittelemme väritulostusta: mustavalkotulostuksessa värilliset liitteet toisinaan hylkäytyvät. PDf eKirjeen lähetystä ei voi enää peruuttaa, mikäli on menty painamaan lähetä aineistot PDF ekirje -tulostuspalveluun -nappia.


Veloitusperusteet

PDF eKirje -tulostuspalvelun avaus on maksuton. Tulostetuista laskuista veloitetaan hinnaston mukaisesti yksikköhinta, joka sisältää 1. laskusivun tulostamisen, kuoren, kuoreen laittamisen ja valitun kirjeluokan postimaksun. Jos myyntilasku vaatii toisen tai useamman sivun, nämä laskutetaan hinnaston mukaisesti erikseen. 

Käyttöönotto

Saat kytkettyä PDF eKirje-tulostuspalvelun päälle Netvisor Storen kautta. Pääset Storeen viemällä hiiren kursorin Store-ikonin päälle ja Sähköiset palvelukanavat-valikosta valitsemalla PDF eKirje -tulostuspalvelun kohdalla Ota käyttöön.

Maventa-tili

Jotta tulostuspalveluun pystyy lähettämään dokumenttejä, tulee yrityksen Maventa-tilin olla käytössä ja kytkettynä Netvisoriin. Maventa-yhteyden avaamisen ohjeen löydät täältä 

Mikäli yrityksen Maventa-tili on ollut aiemmin jonkin toisen järjestelmän käytössä, jossa tulosteet ovat kulkeneet Maventan kautta, tulisi yrityksen tulostuspalvelun tili kytkeä manuaalisesti Netvisoriin käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ohjeen löydät täältä

Aikataulutus ja prosessointi

Asiakkaan aineisto toimitetaan palvelun toimittajalle PDF-muodossa

Aineisto lähetetään Netvisor-ohjelmasta palvelun toimittajalle ja Netvisor-ohjelmasta lähetettyä aineistoa ei pysty perumaan lähetyksen jälkeen. Tarpeen vaatiessa voi olla yhteydessä aineiston vastaanottajaan aineiston huomiotta jättämisestä.

Ennen klo 22:30 Netvisorista tulostetut laskut ehtivät yleensä vuorokauden viimeiseen lähetykseen toimittajalle

Toimittajan palvelimelle työpäivinä (ma-pe) klo 24:00 mennessä saapunut aineisto käsitellään seuraavana työpäivänä. Se tulostetaan, kuoritetaan ja jätetään Postin jaettavaksi Priority- tai Economy-luokan kirjeinä.

Sähköiset dokumentit toimitetaan NetPostiin samalla tai nopeammalla aikataululla kuin vastaavat Priority- ja Economy-luokan kirjeet.

Priority-kirje (1 lk), kotimaa:

Työpäivinä (ma-pe) klo 24.00 mennessä toimittajan palvelimelle saapuneet Priority PDF -tiedostot käsitellään seuraavana työpäivänä. Ne tulostetaan, kuoritetaan ja jaetaan perusjakelussa Postin yleisissä toimitusehdoissa erikseen vahvistetulla varmuudella seuraavana työpäivänä ja loput viimeistään toisena työpäivänä. Toimituksen kokonaiskestoaika on 2-3 työpäivää.

Economy-kirje (2 lk), kotimaa:

Työpäivinä (ma-pe) klo 24.00 mennessä Toimittajan palvelimelle saapuneet Economy PDF -tiedostot käsitellään seuraavana työpäivänä. Ne tulostetaan, kuoritetaan ja jaetaan perusjakelussa Postin yleisissä toimitusehdoissa erikseen vahvistetulla varmuudella seuraavien kolmen työpäivän aikana, loput viimeistään neljäntenä työpäivänä. Oikealla osoitteella varustetut Economykirjeet jaetaan 96 %:n varmuudella vastaanottajille postiin jättöä seuraavien kolmen työpäivän aikana, loput viimeistään neljäntenä työpäivänä postiin jättämisestä. Tällöin toimituksen kokonaiskestoaika siitä, kun aineisto on jätetty toimittajan palvelimelle työpäivinä (ma-pe) klo 24 mennessä siihen asti, kun vastaanottaja saa kirjeen, on 5-6 työpäivää.

Ulkomaille menevät kirjeet:

Ulkomaille osoitetut Priority-kirjeet toimitetaan Suomesta kohti osoitemaata seuraavana työpäivänä tai arkilauantaina tai muuten ensimmäisellä käytettävissä olevalla yhteydellä. Lähetykset toimitetaan osoitemaahan pääsääntöisesti lentoteitse ja jaetaan osoitemaassa vastaanottajille osoitemaan määrittelemän toimitusajan puitteissa.

Aineiston lähettäminen

Jotta laskun voi lähettää PDF eKirjeenä, on laskulla oltava osoitetiedot.

Kun lasku on valmis, niin painetaan laskun alareunasta Lähetä lasku -painiketta, jolloin lasku siirtyy lähetysprosessiin.

Lähetysprosessissa valitaan painike Lähetä PDF eKirje-tulostuspalveluun. Tarvittaessa lähetyskanavaa tulee vaihtaa, sillä Netvisor tarjoaa oletuksena sähköisintä lähetyskanavaa ja jos asiakkaan takana on verkkolaskuosoite, tarjotaan tätä ensisijaisesti.


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.