Jos tuntipalkkalaisten palkkaustavan palkansaajalle halutaan aktivoida liukumanseuranta ja tätä ominaisuutta halutaan hyödyntää työajan kirjaamisessa, tulee tehdä seuraavat toimenpiteet:


1. Luo uusi kirjauslaji (Palkat > Asetukset > Palkanlaskennan asetukset > Kirjauslajit > Lisää uusi kirjauslaji), jonka voi nimetä halutulla tavalla. Esimerkiksi tässä tapauksessa "02. Liukuman lisäys". Tällä kirjauslajilla lisätään siis liukumasaldoa, mutta ei vaikuteta suoraan palkanlaskentaan tai sen euroihin.
Kirjauslajille ei aseteta mitään laskennan kaavaa, sillä sitä ei tarvita tässä esimerkissä. Kyseessä on enemmän "informatiivinen kirjaus". Työajan kirjaukseen kirjasin kokonaisen työpäivän (7,5h) ja yhden tunnin liukumaa seuraavasti:

2. Luo palkkalaji liukumavapaalle, joka käsitellään palkkalaskelmalla liukumavapaata pidettäessä (kohdepalkkalajina). Tämä palkkalaji lisätty myös palkkalajin "Rahapalkka" kaavaan.
Käyttöohje: Luo uusi palkkalaji

3. Luo kirjauslaji, jolla liukumavapaa maksetaan. Tässä esimerkissä se on "002. Liukumavapaa maksu", jolle annetaan myös laskennan kaavan, jolla kirjatuista liukumavapaista lasketaan tuntipalkan mukaisesti rivisumma palkkalaskelmalle palkkalajille, joka kohdassa 2. luotiin:

Työajan kirjauksessa maksettava liukumavapaa "vähentää" liukumasaldoa, sillä se ei vaikuta liukuman laskentaan ja kirjattava normaali tuntityö ei täytä kokonaisen työpäivän edellytyksiä:

4. Kun kirjatut työajat käsitellään palkkalaskelmalla niin, että kerrytetty ja pidetty liukumavapaa on mukana, se näyttää tältä:Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.