E

Elisa Tapanainen

SSLv3, TLS 1.0 ja TLS 1.1. tuki päättyy 15.3.2021

02-12-2020 3:14 pm tekijä Elisa Tapanainen

Hei,

Netvisor estää vanhentuneiden suojausprotokollien käytön 15.3.2021 alkaen. Yleisten tietoturvasuositusten mukaisesti ja palvelumme tietoturvan parantamiseksi poistamme vanhat SSLv3, TLS 1.0- ja TLS 1.1 -protokollat käytöstä eikä näitä käyttäviä verkkoyhteyksiä enää hyväksytä kyseisen päivityksen jälkeen.
Netvisorin ohjelmistorajapinta tukee jatkossa vain TLS versio 1.2 salausprotokollia. Integraatiokumppaneidemme tulee siis varmistaa, että oma integraatiototeutus käyttää myös TLS 1.2, jotta se on yhteensopiva Netvisorin tietoliikenteen salausasetusten kanssa.

 

TLS 1.2. on jo päivitetty isv.netvisor.fi -sivulle ja samalla vanhentuneiden versioiden tuki on poistettu, joten voitte testata integraation toimivuutta siellä.


Mikä TLS (Transport Layer Security) ja SSL (Secure Sockets Layer)?
TLS ja SSL ovat tietoturvaprotokollia, jotka tarjoavat tietosuojan ja tietojen eheyden kahden kommunikoivan sovelluksen välillä. Niitä käytetään laajalti verkkoselaimissa ja muissa sovelluksissa, jotka edellyttävät turvallista tiedonsiirtoa verkon kautta. Protokollat mahdollistavat muun muassa verkkoliikenteeseen tarkoitetun salatun yhteyden (HTTPS), jonka avulla selaimen ja verkkopalvelimen välinen liikenne on mm. suojattu ulkopuolisilta.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin