Aloita uusi aihe
S

Sonja Kukkula

Asiakkaiden ohjeistaminen integraation käyttöönotossa

10-12-2018 10:51 am tekijä Sonja Kukkula

(Julkaistu: 31-10-2018) 

 

Elokuussa tapahtuneen rajapinnan resurssienhallinnan uudistuksen yhteydessä tuli myös muutamia kumppaneita koskevia muutoksia.

 

  • Käyttäjät voivat sallia resurssit yleisesti, jolloin kaikki integraatiot voivat käyttää sallittua resurssia.
  • Käyttäjät voivat sallia resurssit myös integraatiokohtaisesti, jolloin vain tämä tietty integraatio voi käyttää kyseistä resurssia.
    • Integraatiokohtaiset oikeudet yliajavat yleiset oikeudet.
    • Esimerkiksi jos yleisissä oikeuksissa resurssi salesinvoice.nv ei ole sallittu, mutta integraatiokohtaisissa oikeuksissa resurssi on sallittu, tällöin kyseinen integraatio voisi tuoda myyntilaskuja.

Yritykseen ei siis voi lähettää pyyntöjä rajapinnan yli ilman, että yrityksen käyttäjä on sallinut käyttöoikeudet resursseihin.

 

Kumppaneille on toimitettu integraation nimi ja käyttöoikeusavain. Toimitathan käyttöönoton yhteydessä nämä tiedot asiakkaalle. Jos integraatio on tuotteistettu eli se on Netvisor Marketplace:ssa tarjolla, löytyy se integraation nimellä Rajapintaresurssien käyttöoikeudet-sivun “Valmiit integraatiot” hakukentästä. Tuotteistettua integraatiota voi vaihtoehtoisesti hakea myös käyttöoikeusavaimella.

Alla esimerkki:

valmis_integraatio.jpg

Jos integraatio on räätälöity, eli ei-tuotteistettu tai asiakaskohtainen, integraatio löytyy ainoastaan antamalla “Räätälöidyt integraatiot” hakukenttään käyttöoikeusavaimen. Alla esimerkki:raataloity_inegraatio.jpg

 

 

Kumppanin tulee tietää mitä resursseja integraatio käyttää, ja asiakkaan pyytäessä, toimittaa lista näistä resursseista asiakkaalle. Tämän tarkoituksena on antaa asiakkaalle mahdollisuus hallita tietoja, joita voidaan tuoda ja noutaa yrityksen Netvisor-ympäristöstä rajapinnan yli.

 

Mikäli asiakas ei ole sallinut integraation käyttämää resurssia, Netvisor palauttaa virheviestin: “SERVICE_ACCESS_ERROR :: Palveluvirhe. Yritys on estänyt pääsyn rajapintaresurssiin: kutsuttu_resurssi”. 
Esimerkiksi: 
“SERVICE_ACCESS_ERROR :: Palveluvirhe. Yritys on estänyt pääsyn rajapintaresurssiin: dimensionlist” -> tällöin yrityksen tulee sallia Netvisorin Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivulla resurssi laskentakohdelistan nouto eli dimensionlist.nv.

 

Ohjelmistorajapinnan käyttöönoton ohjeet asiakkaille löytyvät täältä.

Ohjeet Rajapintaresurssien käyttöoikeudet-sivustolle löytyvät täältä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin