Aloita uusi aihe
A

Anonymous

Ostolaskujen erojen käsittely

13-03-2016 8:34 pm tekijä Anonymous

Saapuneen verkkolaskun loppusumma reskontrassa ei aina täysin täsmää laskuriveihin ja lasku jää hieman avoimeksi. On myös verkkolaskuja, joissa laskulle on lisätty "tuotteeton rivi" esim. pyöristys.  Onko tilanteen korjaamiseksi muuta keinoa, kuin korjata laskut manuaalisesti? Tämä ei ole hyvä ratkaisu automatisoidussa taloushallinnossa. Ostolaskujen erojen kirjautuminen annetun toleranssin mukaisesti olisi toivottava ominaisuus. Esim. niin että muutaman sentin määräiset erot automaattisesti kirjautuisivat joko samalla tilille kuin pääosa tositteen kuluista tai vaikka pyöristyseroihin - käyttäjän valinna mukaan. Eroja esiintyy varmaan niin kauan kun verkkolaskujen lähettämisessä ei noudateta kurinalaisuutta vaan monenkin sisältöisiä laskuja lähetetään verkossa. Ongelma siis ei katoa hetkeen ja siksi ratkaisu pitäisi tehdä NV'n puolella


1 henkilö pitää tästä ideasta
Vastaa

A

Anonymous

23-03-2016 9:35 am tekijä Anonymous

Verkkolaskuissa ostolaskun loppusummaksi laskun perustiedoissa näyttää tulevan laskurivien yhteenlaskettu summa. Laskulla voi kuitenkin olla pyöristyksiä ja maksettava summa (lasku yhteensä) onkin eri kuin laskuriveiltä tuleva summa. Tästä johtuen ohjelma herjaa: Laskun summa poikkeaa laskun alkuperäisestä summasta

Laskun perustietojen loppusumma-kenttä tulisi olla se mikä verkkolaskulla on maksettava/lasku yhteensä-kenttä (eikä rivisummat yhteensä).

Laskun loppusumma täytyy käydä manuaalisesti korjaamassa oikeaksi. Mikäli lasku on ehditty maksaa ennen korjausta, laskusta on maksettu tuon pyöristyksen verran enemmän/vähemmän ja laskulle jää aina tuo herja. Vai, kuten aiemmassa viestissäkin kysytään, onko tähän jotain muuta tapaa?


J

Jani Korhola

07-12-2017 9:37 am tekijä Jani Korhola

Hei Helena,

Tähän apukeinona on nyt automaatiosäännöt jotka julkaistiin jokin aika sitten. Ohessa linkki blogiin ja alla vielä esimerkki jolla tuon pyöristyssäännön saa tehtyä.

S

SK

24-11-2022 11:45 am tekijä SK

Missä se linkki on? Uskomatonta, että vielä neljä vuotta myöhemmin asiakkaanne painivat saman ongelman kanssa ja asialle ei tehdä mitään. Nyt olen varmaan jo tunnin yrittänyt löytää tähän ratkaisua eri ohjeista ja tähänkö mun oikeasti pitää käyttää työpäivästä aikaa? Tein kuvan mukaisen säännön, mutta on taas eri asia miten sen saa toimimaan virhesummalla olevassa laskussa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin