Palkkajaksolta poistuminen

Palkanlaskennassa palkanlaskentaprosessin palkkajakson lukitus on varotoimi, jotta usean palkanlaskijan yrityksissä keskeneräistä palkanlaskentaa ei pääse toinen käyttäjä muuttamaan. Lukitus asettuu päälle, mikäli palkanlaskentaprosessista poistutaan käyttämättä "Poistu ja vapauta jakson lukitus" -painiketta:

Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat ja -jaksot näkymässä näkyy lukko symboli, jos lukitus on päällä.

Mikäli lukitus on käyttäjän oma, kerrotaan se lisätekstinä:

muiden käyttäjien lukitus näkyy pelkkänä lukkona:

Kun käyttäjällä on lukitus päällä ohjautuu hän aina takaisin lukitulle palkkajaksolle myös yrittäessään porautua muiden palkkamallien palkkajaksoille. Oman lukituksen poisto tapahtuu menemällä sen palkkamallin palkkajaksoon, jonne lukitus on jäänyt päälle ja poistumalla sieltä "Poistu ja vapauta jakson lukitus" -painikkeella.

Avoimet prosessit

Mikäli on tarve vapauttaa toisen käyttäjän tekemä lukitus, onnistuu se kohdan Palkat > Palkanlaskenta > Palkkalaskelmat ja -jaksot > "Avoimet prosessit" -linkistä:

Linkin takaa näet päällä olevat lukitukset ja "Sulje prosessi" -painike vapauttaa lukituksen.