Jotkin palkansaajan tiedoista ovat sellaisia, joita käyttäjä ei itse pysty muokkaamaan ohjelmassa. Palkansaajan henkilötunnuksen ja kansalaisuuden muuttaminen tehdään siis pääsääntöisesti tuen toimesta.

Tukipyynnön sähköpostissa ei voi antaa GDPR-asetusten mukaan arkaluontoisia henkilötietoja. Tukipyyntöön voi kertoa, että kyseessä on palkansaajan henkilötietojen muutospyyntö. Tukipyynnön vastausviestissä tulee salasana VismaFilehub -palveluun, johon kirjautumalla sähköpostiin saapuvan linkin kautta voitte antaa arkaluonteiset henkilötiedot suojattuna GDPR-asetusten mukaisesti. Tuen sähköposti on tuki.netvisor@visma.com.

Nimen muuttaminen

Palkansaajan nimen muokkaaminen tapahtuu kohdasta Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä.

Netvisor-käyttäjän nimenmuutoksen voi tehdä käyttäjä itse käyttöliittymän näkymän sinisestä yläpalkista. Hiiren vienti oman nimen päälle > omat perusasetukset avautuu näkymä, johon tiedot voi vaihtaa.

Palkansaajan henkilötunnuksen muuttaminen

Palkansaajan yksilöiminen voidaan tehdä joko "Henkilötunnuksella" (virallinen suomalainen henkilötunnus) tai "Ulkomaalaisella tunnisteella". Ulkomaalaista tunnistetta voi muokata haluamakseen kohdassa Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Ulkomaalainen tunniste. Henkilötunnusta voidaan muokata vain tuen toimesta.

Kerro tukipyynnössäsi, että yrityksen palkansaajan henkilötunnusta on muutettava. Lähetämme sinulle sähköpostilla kutsun ladata alla mainitut tiedot esimerkiksi Word-tiedostolla Visma Filehub-palveluun, joka takaa nykyiset tietoturva-vaatimukset.

• Yrityksen nimi
  • Palkansaajan nimi
  • Palkansaajan nykyinen henkilötunnus
  • Palkansaajan uusi henkilötunnus

Tarkempaan käyttöohjeeseen ulkomaisten palkansaajien henkilötunnuksista pääset tästä.

Palkansaajan kansalaisuuden muuttaminen

Kansalaisuutta voidaan muokata vain tuen toimesta, joten luo tukipyyntö lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuki.netvisor@visma.com tai käyttöliittymästä: Ohje ja tuki > Jätä meille tukipyyntö.

Mainitse viestissä seuraavat asiat:

• Yrityksen nimi
  • Palkansaajan nimi
  • Palkansaajan nykyinen kansalaisuus
  • Palkansaajan uusi kansalaisuus

Ulkomaisen palkansaajan kansalaisuutta ei vaihdeta suomeksi vain verkkopalkkalaskelman toimituksen mahdollistamisen takia.

Palkansaajan puhelinnumeron muuttaminen

Palkansaajan puhelinnumero suositellaan tallennettavaksi uutta palkansaajaa luotaessa. Tallennuksen jälkeen tietoa voi halutessaan muuttaa kohtaan Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > klikkaa palkansaajan nimestä > Puhelin.