Taloushallinto > Asetukset > Kirjanpidon asetukset > Oletustiliöinneissä käytettävät tilit

Näkymässä valitaan reskontran (oston ja myynnin) käyttämät velka- ja saatavatilit sekä alv-kirjausten oletustilit. Myös osto- ja myyntilaskuille määritetään oletustilit. Järjestelmän automaattikirjaukset käyttävät näitä oletustilejä, joten toimintojen virheettömyyden kannalta näiden asetusten tulee olla oikein.

Oletustilit ovat pakollisia ja ne valitaan tililuettelosta. Järjestelmä luo oletustilit yrityksen perustamismenettelyn yhteydessä automaattisesti. Tilejä voidaan kuitenkin muuttaa aina tarvittaessa, jolloin oletustiliöinti muuttuu päivityshetkestä lukien välittömästi.

Mikäli käytetään Visma Mobil Scanner -kuittiscanneria pitää tänne määritellä sille haluttu selvittelytili, mikäli halutaan tositteet automaation avulla Netvisoriin. 

Myöskin mikäli halutaan käyttää myyntireskontran ylisuoritustyökalua, pitää tähän näkymään olla lisättynä ylisuoritusten tiliöinti tili.

Halutessaan voidaan muuttaa ostojen oletustilejä ja kirjanpitäjä voi näin ollen nähdä tositeselailun kautta ne tositteet joissa ostolaskujen tiliöinti jäi tekemättä ja automatiikka kirjasi tositteen asiatarkistus tai hyväksyntä vaiheessa. Kyseiset tositteet voi sitten korjata manuaalisesti.

Tilin vaihtaminen/valinta
Valitut oletustilit näkyvät linkkeinä. Linkkiä klikkaamalla se muuttuu muokkaustilaan, eli esille tulee alasvetovalikko, josta halutun tilin voi valita. Muista tallentaa muutokset sivun alareunan Tallenna-painikkeella.

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.