SISÄLTÖ

Palkansaajan perustiedot

Perustettaessa ulkomaalaista palkansaajaa Netvisoriin tulee kiinnittää erityisesti huomiota palkansaajan henkilötunnuksen muotoon. 

Henkilötunnus:  Mikäli palkansaajalla on virallinen suomalainen henkilötunnus, syötetään se normaaliin tapaan "Henkilötunnus" -kenttään. Mikäli palkansaajalla on ns. tilapäinen henkilötunnus (esimerkiksi loppuosa alkaa 9-numerolla) kyseessä ei ole virallinen suomalainen henkilötunnus. Tällöin Netvisorissa käytetään henkilötunnuksen sijaan "Ulkomaalaista tunnistetta". "Ulkomaalainen tunniste" -kenttiin määritellään "Tunnisteen tyyppi", "Tunniste" ja "Tunnisteen myöntänyt maa". Jos ulkomaalainen tunniste ei ole tiedossa niin tilapäinen henkilötunnus tulee ilmoittaa "Muu tunniste" -tyypillä suomalaisen henkilötunnuksen sijaan. 

Kansalaisuus: Kansalaisuudeksi valitaan palkansaajan oikea kansalaisuus. Kansalaisuuden vaihtaminen onnistuu vain tuen toimesta. Laitathan asiasta viestiä tukeen osoitteeseen tuki.netvisor@visma.com

Kieli: Palkansaajan perustiedoissa oleva kielivalinta määrittää millä kielellä palkkalaskelma muodostuu palkansaajalle. Huomaa, että palkansaajan kielivalinnan vaihtaminen ei muokkaa jo muodostettujen palkkalaskelmien PDF-tulosteita. Jotta palkkalajit näkyvät jatkossa palkkalaskelmilla valitulla kielellä, tulee palkkalajeille olla annettu kielikäännökset palkkalajien asetuksiin.


Netvisorin käyttäminen

Jos palkansaaja on perustettu käyttäjäksi Netvisoriin, hän voi kirjautua palveluun joko Netvisor-mobiilisovelluksella, suomalaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Lue tarkempi ohjeitus palveluun kirjautumisesta. Kirjautuminen onnistuu myös Viron, Norjan ja Ruotsin ID-kortilla. Lue tarkemmat ohjeet ID-kortilla tunnistautumiseen. 

Mikäli palkansaajaa ei ole perustettu Käyttäjäksi Netvisoriin, hän voi silti kirjata työaikaa ja tehdä matkalaskuja Netvisor-mobiilisovelluksen avulla.

Palkan maksaminen

Palkka voidaan maksaa toistuvaissuoritusaineistona Sepa-alueella IBAN-muotoiselle pankkitilille. Sepa-alueen ulkopuolelle palkka voidaan maksaa tilisiirtona IBAN-muotoiselle tilille, kun valuuttana on euro. Jos palkansaajalla ei ole IBAN-muotoista tiliä tai palkka maksetaan muussa valuutassa kuin euroina, tulee maksatus tehdä ostolaskun kautta, perustamalla palkansaaja toimittajaksi. Ruplamääräisten suoritusten maksaminen ei Netvisorista ole mahdollista.

Palkkalaskelman toimittaminen

Jos palkansaajan kansalaisuudeksi on Netvisorissa valittu joku muu kuin Finland, voidaan Palkkalaskelma toimittaa palkansaajalle postitse. Ohjelmaan voidaan valita Palkkalaskelman toimitustavaksi joko paikallinen tulostus tai tulostuspalvelu. Tulostuspalvelun kautta palkkalaskelma toimitetaan postitse palkansaajalle, mutta Netpostiin laskelmaa ei toimiteta. Jos palkansaajalle on valittu palkkalaskelman toimitustavaksi verkkopalkka, ohjautuu laskelma automaattisesti paikallisen tulostamisen alle palkanlaskentaprosessissa. 

 

 

 

 Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.