Listauksesta voidaan noutaa toimittajat csv-tiedostoon valitsemalla Lataa tiedot. Tuo tietoja-napin kautta voidaan tuoda toimittajia csv-tiedostosta. Luo uusi-napista pääsee manuaalisesti luomaan uuden toimittajan rekisteriin.

Ennen tietojen tuontia tulee toimittajaryhmät olla valmiina Rackbeatissa,  vähintään yksi ryhmä tulee olla luotuna. Jos et käytä toimittajaryhmiä muuhun (kuten ostojen  selaukseen), niin perusta esimerkiksi vain “1 Toimittajaryhmä”. Ryhmän pääset
perustamaan kohdasta: Ostot -toimittajaryhmät.
Toimittajatietojen tuonti csv-tiedostona:

Ostot – Toimittajat - Tuo tietoja / Lataa tiedot – Tuo tietoja
 Toimittajatietojen osalta pakollisia kenttiä on Nimi, ryhmän numero, alv-käsittely, maksuehdot, valuutta, sijainti, asettelu.

Mallitiedosto löytyy täältä.

Listauksen hakutoiminnot:

Etsi = Kentän avulla voi etsiä toimittajan joko nimen tai toimittajakoodin perusteella.

Per sivu = Kuinka monta tulosta per sivu näytetään haun jälkeen toimittajalistauksessa.

Tila = Haetaanko vain ei-aktiivisista, aktiivisista vai tilasta riippumatta.

Toimittajaryhmä = Suodattaa tietyn ryhmän toimittajat listaukseen.

Toimittajalistaukseen voidaan valita näkyviin seuraavat sarakkeet:

Valinta Nollaa taulukko palauttaa taulukkoon sarakkeet Numero, Nimi, ALV-tunnus ja Sähköposti.

Listauksen rivitoiminnot

Kuvakkeesta pääsee muokkaamaan toimittajan tietoja.

Info

Yleinen ja asetukset

Numero = Toimittajakoodi

ALV-tunnus = ALV-tunnus tai y-tunnus

Toimittajan nimi = Nimi

Ryhmä = Toimittajaryhmä johon toimittaja kuuluu

Tila = Avoin on käytössä, Estetty on ei käytössä oleva.

ALV-käsittely = Oletus ALV-käsittely

Kieli = Toimittajan oletuskieli

Maksuehdot = Toimittajan oletusmaksuehto

Toimitusehdot = Toimittajan oletustoimitusehto

Oletusvaluutta = Missä valuutassa toimittajalta ostetaan?

Odotettu toimitusaika (päivissä) = Tähän asetetaan keskimääräinen toimitusaika päivissä.

Osoite

Tämä on täytettävä, jotta toimittaja voidaan siirtää Netvisoriin. Tämä on toimittajan oletusosoite.

Katuosoite = Toimittajan katuosoite.

Osoitteen jatko = Mahdollinen osoitteen jatko

Postinumero = Postinumero

Kaupunki = Kaupunki/postitoimipaikka

Maa = Toimittajan maa

Osoitteen jatko voidaan jättää tyhjäksi, muut kentät on täytettävä, että Netvisorin rajapinta ottaa toimittajan vastaan.

Tuotteet

Tällä välilehdellä hallinnoidaan toimittajakohtaista hinnastoa.

Etsi = Hae hinnoittelutaulukkoon tuote nimen tai koodin perusteella.

Ryhmä = Hae hinnoittelutaulukkoon tietty tuoteryhmä.

Toimittaa tuotteita = Tällä valinnalla joko haetaan kaikki tuotteet (Kaikki) hinnoittelutaulukkoon, tai vaihtoehtoisesti (Kyllä) vain ne tuotteet, jotka on merkitty toimittajan toimittamiksi tuotteiksi.

Lataa tiedot = Toiminnolla haetaan hinnoittelutaulukon sisältö csv-tiedostoon. Tiedoston sarakkeet voidaan valita seuraavista:

Tuo tietoja = Toiminnolla tuodaan toimittajakohtainen hinnasto csv-tiedostosta. Tiedostossa on oltava seuraavat sarakkeet:

OtsikkoTieto
ToimittajanumeroToimittajakoodi jolle hinnastoa ollaan luomassa
TuotekoodiOma tuotekoodi
Vaihtoehtoinen numeroToimittajan tuotekoodi
KustannushintaOstohinta euroissa
AlennusprosenttiMahdollinen alennusprosentti
AktivoituOnko tuote käytössä
VähimmäistilausmääräPienin määrä mitä toimittaja suostuu toimittamaan

Muistiinpanot

Muistiinpanot-välilehdellä voidaan asettaa muistiinpanoja toimittajan taakse. Kyseiset muistiinpanot ovat näkyvillä käyttäjälle ostotilauksella:

Yhteyshenkilöt

Yhteyshenkilöt-välilehdellä voidaan lisätä toimittajan henkilöstöä järjestelmään. Yhteyshenkilöitä voidaan käyttää ostotilauksella yhteyshenkilönä.

Yhteyshenkilöitä voidaan tuoda sisälle csv-tiedostolla. Tiedoston otsikot ovat:

Osoitteet

Osoitteet-välilehdellä voidaan tallentaa toimittajan taakse osoitteita, mikäli ostotilaukselle tarvitaan tietty toimittajan osoite.

Osoitteita voidaan tuoda tiedostosta. Tiedoston otsikot ovat:

csv
(475 Bytes)