Hoppa till huvudinnehåll

Hantera giltighetstiden för användarrättigheter företagsvis

Den här hjälpen beskriver hur giltighetstiden för användarrättigheter i Netvisor hanteras företagsvis. Tidigare har giltighetstiden varit användarspecifik. Inloggningsinställningar kan redigeras från användaruppgifterna av användaradministratören (KH-roll).

Du kan öppna vyn genom att välja Företagsmeny > Användare och roller > välj användare.

Gör så här för att redigera en användares inloggningsinställningar:

  1. Välj Företagsmeny > Användare och roller.

  2. Klicka på namnet på den användare vars inloggningsinställningar du vill redigera.

  3. Redigera användarens inloggningsinställningar på den sida som öppnas vid behov.


​


​
​


​

Uppdatera giltighetstid för alla företag

Du kan öppna funktionen genom att välja Företagsmeny > Användare och roller > välj användare > inloggningsinställningar.

Gör så här för att uppdatera giltighetstiden för alla företag:

  1. Gå till användarens inloggningsinställningar.

  2. Välj inställningen Uppdatera giltighetstid för alla företag.

  3. Kontrollera numret som visas efter valet:

    • Numret anger för hur många företag ändringen görs.

  4. Klicka på numret om du vill lista alla företag som ändringen gäller.

  5. Spara ändringarna.

Observera följande om giltighetstider:

  • Ändringen uppdateras för alla de företag där redigeraren har användaradministratörsrättigheter.

  • Användaren ser företagsvisa giltighetstider för användarrättigheter via användarmenyns länken Mina grundinställningar.

  • I företagsmenyns Tjänstehantering visas dessa uppgifter sammanställt för användaren.


​


​

Dessutom kan användaradministratören se företagets giltighetstider för användarrättigheter på företagsmenyns sidan Användare och roller.

Du kan granska dessa uppgifter genom att välja Företagsmeny > Användare och roller.


​


​

När du försöker logga in på ett företag där giltighetstiden för användarrättigheterna har gått ut, gör så här:

  • Observera att systemet visar meddelandet "Användarrättighet avslutad".

Ändringar i revisorns rättigheter

Observera följande om revisorns rättigheter:

  • Framöver kommer tidsbegränsningen för användarrättigheter också att fungera som debiteringsgrund för revisorsfullmakten.

  • Detta gäller situationer där revisorns grundföretag är "Netvisor revisorer".


​

Vanliga frågor

Fråga: Var redigerar jag användarens inloggningsinställningar och giltighetstid för användarrättigheten?
​
Svar: Välj Företagsmeny > Användare och roller > klicka på användarens namn och redigera användarens inloggningsinställningar på den sida som öppnas.

Fråga: Hur uppdaterar jag giltighetstiden för användarrättigheten för alla företag?
​
Svar: Gå till användarens inloggningsinställningar, välj Uppdatera giltighetstid för alla företag, kontrollera antalet företag som visas efter valet, lista vid behov företagen genom att klicka på numret och spara ändringarna.

Fråga: Var ser jag som användare företagsvisa giltighetstider för användarrättigheten?
​
Svar: Du ser företagsvisa giltighetstider för användarrättigheter via användarmenyns länken Mina grundinställningar samt sammanställt i företagsmenyns Tjänstehantering.

Fråga: Var ser användaradministratören företagets giltighetstider för användarrättigheter?
​
Svar: Användaradministratören ser företagets giltighetstider för användarrättigheter på företagsmenyns sidan Användare och roller.

Fråga: Vad händer om jag försöker logga in på ett företag där giltighetstiden för användarrättigheten har gått ut?
​
Svar: Systemet visar meddelandet "Användarrättighet avslutad".

Fråga: Hur påverkar tidsbegränsningen för användarrättigheten debiteringen av revisorsfullmakten?
​
Svar: Tidsbegränsningen för användarrättigheten fungerar som debiteringsgrund för revisorsfullmakten när revisorns grundföretag är "Netvisor revisorer".

Nyckelord: användarrättigheter, giltighetstid

Denna artikel har översatts med hjälp av ett AI-baserat översättningsverktyg. Innehållet eller formuleringen i dessa instruktioner kan avvika från dem i andra instruktioner eller i programvaran.

Fick du svar på din fråga?