Uudistettu tase-erittely - Vanha tase-erittely poistetaan käytöstä 27.1.2022

Tässä tietoa uudistetusta tase-erittelystä. Olemme aiemmin julkaisseet vastaavan kirjoituksen mutta nostimme nyt aiheen uudelleen uutisiimme, sillä poistamme vanhan tase-erittelyn käytöstä 27.1.2022. 


Olemme uudistaneet tase-erittelytyökalua. Tase-erittelyiden suorituskykyä on nostettu ja työkalun käyttäminen on nyt aiempaa sujuvampaa. Erät avautuvat nopeammin ja uudistettu ulkoasu tukee paremmin tase-erittelyiden tekemistä. Tase-erittelyn perustoiminnot ovat ennallaan. Päivitämme tätä kirjoitusta sen mukaan, mitä muutoksia tase-erittelyihin tehdään.

 

 

Uusi tase-erittely2.png


 

Mitä uutta?

  • Olemme lisänneet Tase-erittelyjen asetuksiin (Taloushallinto - Tilinpäätös - Tilinpäätöksen asetukset - Tase-erittelyjen asetukset) mahdollisuuden vaikuttaa nollasaldoisten rivien esittämiseen raportilla. Oletuksena asetuksessa on, ettei nollasaldoisia rivejä näytetä. Valinta käsittää nollasaldoiset tilit sekä nollasaldoiset seurantakohteet.
  • Uudistettu tase-erittely näyttää huomion erittelemättömästä saldosta kyseisen saldon vieressä. Huomio näkyi aluksi myös Tilinpäätös -näkymässä ja Tase-erittelytyökalunäkymän yläosassa, mutta otimme huomion toistaiseksi pois. 
  • Tase-erittelyjen pdf-raportille on lisätty sivunvaihto taseen Vastaavaa ja Vastattavaa -puolten välille. Myöhemmin sivutus tapahtuu myös kun muodostetaan tilinpäätösraportit. 
  • Lisäsimme uuteen tase-erittelyyn mahdollisuuden porautua tositeriveillä näkyvistä linkeistä suoraan tositteille.  Kun on porauduttu tilin nimestä Tilikohtaisiin kirjauksiin ja tullaan painikkeen “Tallenna ja palaa tase-erittelyyn” kautta takaisin, palataan sen tilin kohdalle, mistä lähdettiin kirjauksiin porautumaan. Sama koskee myös jos porautuminen tehdään seurantakohteesta. 
  • Tase-erittelystä muodostuva pdf-tiedosto näyttää tase-erittelyn erät sillä tasolla, millä ne on tase-erittelytyökalun näkymässä näkyvillä. Eli mikäli on porauduttu tiliryhmästä tilitasolle, näytetään pdf:llä myös tilitason tiedot.

 


P

Tase-erittelyjen pdf tulosteeseen tulee turhia tyhjiä sivuja ennen allekirjoitus sivua (ei kaikissa yrityksissä). 

Lisäksi pdf tulosteen erittelyissä isot luvut, alkusaldo ja muutos, jakautuvat kahdelle eri riville, tätä ongelmaa ei ole vanhassa versiossa. Näytöllä luvut näkyvät oikein.

imageHei Pirjo, 

tutkimme vielä tuota kertomaasi tilannetta, jossa tase-erittelyjen pdf-raportin loppuun tulee turhia tyhjiä sivuja. Eli selvitämme syyn ja turhat sivut pyritään ottamaan tuolta pois. Katsoimme jo tuota isojen lukujen rivittymistä ja siihen tulee korjaus tällä viikolla viikkojulkaisussamme. 

K

Hei! 

Samasta asiasta tein tukipyynnön. AIka ikävä juttu kun tilintarkastus on huomenna ja tuollaista jälkeä näkyy tase-erittelyssä. Onko ihan pakko tehdä näitä muutoksia silloin kun suurimmalla osalla yrityksiä on tilinpäätökset käsillä. 


Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu