Marja-Liisa Lohtander

Visma

Tilikohtaisten kirjausten näkymä uudistuu

31-10-2022 10:59 am posted by Marja-Liisa Lohtander

Tilikohtaiset kirjaukset -näkymä uudistui viikkojulkaisun 10.11.2022 yhteydessä. Näkymän toiminnot ovat pitkälti ennallaan, mutta näkymä toimii aiempaa nopeammin isoilla tapahtumamäärillä ja myös ulkonäkö on päivitetty. Uudessa näkymässä on mahdollista valita, mitä sarakkeita haluaa nähdä. Tämä tapahtuu painikkeen “Näytä sarakkeet” kautta.Olemme julkaisun jälkeen tehneet näkymään seuraavia muutoksia:

  • lisäsimme tulostus -ikonin
  • toimme näkymään rivien taustavärit
  • tiivistimme tapahtumien näyttämistä jotta työskentely olisi helpompaa

  • kun nyt näkymässä Seurantakohteen Kohdista -toiminnosta käydään tallentamassa seurantakohde, palaa näkymä takaisin Tilikohtaisten kirjausten näkymään

  • tapahtumien kohdistuksessa pääsee nyt porautumaan kohdistettavaan tapahtumaan tositenumeron linkistä ja tekemään siellä mahdollisesti tarvittavat muutokset.


Tuomme näkymään myös mahdollisuuden järjestää tapahtumia sarakeotsikoiden mukaan poislukien saldo -laskentaa sisältävät sarakkeet. Tämä muutos tulee käytettäväksi viikolla 1 tai 2. 


---------- 


Päivitys 16.1.2023


Toimme vielä seuraavat muutokset näkymään:


  • sorttaus on nyt mahdollista kaikista sarakkeista, poislukien Saldo ja Avoin summa -sarake
  • näkymä on mahdollista tallentaa excel-tiedostona
  • poistimme tilikohtaisista kirjauksista Alkusaldon raportointikauden alusta jolloin Tilin saldona näytetään vain kyseisen kauden saldo, eikä kumulatiivista saldoaM

Mira Rönkä

02-11-2022 3:40 pm posted by Mira Rönkä

Hyvä että saadaan tase-erittely näkymä aukeamaan nopeammin. Kun rivejä on runsaasti, niin se avautuu tuskaisen hitaasti..


1 person likes this
N

Noora Malmi

10-11-2022 2:51 pm posted by Noora Malmi

Kohdistusnäkymästä katosi mahdollisuus lajitella sarakkeita otsikkoa klikkamaalla.

Onko tämä toiminto mahdollisesti tulossa takaisin?

Tai onko vaihtoehtoisesti mahdollista käyttää jotenkin vanhaa näkymää, sillä tämä uusi tällaisenaan on käyttökelvoton, jos haluaa kohdistaa enemmän kuin kaksi yksittäistä tapahtumaa toisiinsa?


8 people like this
S

Sanna Kovanen

10-11-2022 3:17 pm posted by Sanna Kovanen

Isojen massojen käsittely on todella vaikeaa tämän uuden näkymän kautta. 

Jos tilillä on satoja tai tuhansia rivejä tapahtumia (myyntisuorituksia tms.),  pitäisi näkymän näyttää huomattavan suuri osa tilitapahtumista yhdellä kertaa.

Nyt näkymään mahtuu vain muutama kymmenen riviä kerrallaan.  Tämä vaikeuttaa tapahtumakohdistusten tekoa.

Näkymä tekee työskentelystä erittäin hankalaa.


5 people like this
E

Erja Takala

10-11-2022 3:50 pm posted by Erja Takala

Missä on tilikohtaisten kirjausten tulostus-nappi? Se on kadonnut kokonaan.


8 people like this
M

Mira Rönkä

11-11-2022 8:34 am posted by Mira Rönkä

Hei, en saa tilikohtaisia kirjauksia näkyviin per laskentakohde. Aiemmin tästä sai klikattua toiselle sivulle valitun laskentakohteen kirjaukset pelkästään - nyt siihen avautuu kaikkien näiden laskentakohteiden tilikohtaiset kirjaukset!? 

Maanantaina alkaa kaudenaikainen tilintarkastus, joten tämä päivä aikaa saada lokakuun täsmäytys tehtyä!

T

Tanja Vakkeri

11-11-2022 1:07 pm posted by Tanja Vakkeri

Näkymä on todella sekava jos on paljon rivejä ja kohdistuksia käytössä. Lisäksi valkoinen taustaväri vaikeuttaa rivien lukemista/riveillä pysymistä. Tiiviimpi asettelu ja rivien taustavärit aiemmassa näkymässä helpottivat suuresti työskentelyä - voisiko edes niitä saada takaisin?


5 people like this
M

Marianna Takatalo

11-11-2022 2:42 pm posted by Marianna Takatalo

Tulostustoiminto tarvitaan nopeasti päälle!


4 people like this
S

Suvi Rantakaulio

14-11-2022 11:25 am posted by Suvi Rantakaulio

 

11-11-2022 1:07 pm tekijä Tanja Vakkeri

Näkymä on todella sekava jos on paljon rivejä ja kohdistuksia käytössä. Lisäksi valkoinen taustaväri vaikeuttaa rivien lukemista/riveillä pysymistä. Tiiviimpi asettelu ja rivien taustavärit aiemmassa näkymässä helpottivat suuresti työskentelyä - voisiko edes niitä saada takaisin?


11-11-2022 2:42 pm tekijä Marianna Takatalo

Tulostustoiminto tarvitaan nopeasti päälle!


Täysin samoilla linjoilla ollaan täällä meidän työpaikalla yllä olevien kanssa, nämä muuttuivat vaan huonompaan suuntaan.


3 people like this
M

Milja Hirsmäki

14-11-2022 1:04 pm posted by Milja Hirsmäki

TÄmän päivityksen yhteydessä näyttäisi tulleen tällainen ongelma, eli tilin sisällä kun on muokkausnäkymässä ja klikkaa seurantakohteen kohdalla "kohdista", niin kun tuo seurantakohde on valittu ja painaa tallenna, niin näkymä menee ko tositteelle eikä takaisin siihen tilinäkymään, jotta voisi jatkaa kirjausten kohdistusta. Tämä hidastaa tosi paljon työskentelyä.


2 people like this
M

Milja Hirsmäki

14-11-2022 1:20 pm posted by Milja Hirsmäki

Toinen huomautus vielä: nyt kun avaan taseesta jonkun tilin oikean reunan summasta, eli loppusaldo, niin näkymä avaa rivit oletuksena siihen järjesteykseen, mitä viimeksi käytti. Eli käsittelin juuri erästä tiliä, jonka rivit järjestelin selitteen mukaan, niin sitten kun avasin toisen tilin käsittelyyn, niin hieman hämmennyin, kun siinä oli oletuksena nuo rivit myös selitteen mukaan. Tämä nyt ei välttämättä ole mikään korjattava asia, mutta ainakin hämmennystä aiheutti. 


1 person likes this

Marja-Liisa Lohtander

Visma

15-11-2022 3:42 pm posted by Marja-Liisa Lohtander

Hei, 

kiitos palautteista. Teemme näiden perusteella parannuksia ja tuomme niitä käyttöönne. Pystymme osan muutoksista tekemään melko nopeasti, osa vaatii vähän enemmän aikaa. Printtausikonin tuomme, samoin rivien taustakorostukset. Mahdollistamme myös mm. tuon kohdistusnäkymässä tapahtumien sorttaamisen otsikoista. Ja toki käymme läpi kaikki nämä palautteet ja selvitämme, mitä niille on tehtävissä. 

O

Olga Myhkyrä

21-11-2022 10:45 am posted by Olga Myhkyrä

aikaisemmin, jos piti kohdistaa monta rivejä seurantakohteisiin samana aikana, oli todella kätevä, että kohdistamisen jälkeen ohjelma palasi "tilikohtaiset kirjaukset" näkymään, josta voisi valita seuraava kohdistamatta oleva rivi ja kohdista sen. Nyt kohdistuksen jälkeen ohjelma avaa tosite, johon oli tehty kohdistus ja pitää avaa tilikohtaiset kirjaukset näkymä uudestaan. se pidentää kohdistamisprosessi noin tuplasti, jos tapahtumia on paljon. onko mahdollista palauttaa asetukset takaisin, kiitos

O

Olga Myhkyrä

21-11-2022 10:47 am posted by Olga Myhkyrä

aikaisemmin, jos piti kohdistaa monta rivejä seurantapaikoihin samana aikana, oli todella kätevä, että kohdistamisen jälkeen ohjelma avasi takaisin "tilikohtaiset kirjaukset", josta voisi valita seuraava kohdistamatta oleva rivi ja kohdista sen. Nyt kohdistuksen jälkeen ohjelma avaa tosite, johon oli tehty kohdistus ja pitää avaa tilikohtaiset kirjaukset näkymä uudestaan. se pidentää kohdistamisprosessi huomattavasti. onko mahdollista palauttaa asetukset takaisin, kiitos


1 person likes this
L

Lotte Martikainen

21-11-2022 11:36 am posted by Lotte Martikainen

Tapahtumat pitäisi saada lajiteltua kaikkien otsikoiden mukaan. Päivityksen jälkeen lajittelu alv-kannoittain tai laskentakohteittain ei enää onnistu. Tämä pitäisi ehdottomasti saada korjattua.


1 person likes this
Login or Signup to post a comment