Start a new topic
Ostohyvityslaskujen kohdistusnäkymä uudistuu 24.8.2023

Uudistamme ostohyvityslaskujen kohdistusnäkymän 24.8.2023 tehtävässä viikkopäivityksessämme.  

Uudessa kohdistusnäkymässä on massakohdistusmahdollisuus, ja käyttäjälle näytetään vain ne laskut, joihin hyvityslasku voidaan kohdistaa (laskun tilana asiatarkastettu / hyväksytty). Erona vanhaan näkymään uudessa kohdistusnäkymässä ei siis näytetä Hylätty -tilaisia laskuja, tai laskuja jotka on laitettu kokonaisuudessaan maksuun ja laskun tilana on Maksupalvelussa. Valuuttalaskujuen osalta kohdistaminen tapahtuu aina hyvityslaskun valuutassa, joten uudessa näkymässä näytetään vain ne laskut, jotka ovat samassa valuutassa hyvityslaskun kanssa,  ja näin kohdistettavissa keskenään. 
Uudessa kohdistusnäkymässä näet helposti kuinka paljon hyvitystä on vielä käytettävissä hyvitettäviä laskuja valittaessa:


Kohdistaminen vahvistetaan vielä avautuvan modaalin "Kohdista" -painikkeella. Tästä on mahdollista myös palata takaisin kohdistusnäkymään:
Uudesta kohdistusnäkymästä voi vielä palata vanhaan kohdistusnäkymään oikean yläkulman "Siirry vanhaan näkymään" -linkistä.


2 people have this problem
Reply

H

Hei, Tämän päivityksen jälkeen asiakasyrityksen käyttäjä ei ole enää pystynyt kohdistamaan hyvityslaskuja. Ohjelma kyllä menee kohdistuksiin ja saa valita mihin laskuun kohdistetaan ja millä päivämäärällä, mutta laskujen loppusummat eivät silti muutu eli käytännössä kohdistusta ei tapahdu. Missäköhän on vika?

Hei Helena,


ja kiitos viestistäsi. Voitko laittaa tästä tukipyynnön asiakastukeemme, jotta pääsen tutkimaan tätä tarkemmin. Ilmoitathan tukipyynnössäsi yrityksen nimen, jota tämä koskee, esimerkkilaskut joita on yritetty kohdistaa sekä käyttäjän nimen joka kohdistusta on yrittänyt tehdä.


Kiitos jo etukäteen, ja mukavaa loppuviikon jatkoa!

F

Hei! Tein hyvityslaskun kohdistuksia ja huomasin, että maksu ei saanut tositenumeroa. Eli en pysty nyt pureutumaan hyvityslaskun maksun kautta laskulle, johon hyvitys on kohdistettu. Purin yhden maksun ja tein kohdistuksen uudelleen vanhalla näkymällä ja tuolloin maksu sai tositenumeron. 


R

Moi Anu,


Hyvityslaskun kohdistuksesta ei ole koskaan luotu OS-tositetta, siinä on ollut vain se linkki vastalaskun OL-tositteelle, mistä on taas päässyt vastalaskulle saakka, ja tätä ei enää uudessa näkymässä ole, koska siitä oli kaikenlaista harmia käyttjille. Jos sinulla on maksulistauksessa hyvityslasku näkyvissä, niin siinähän pitäisi olla se veloituslasku sen parina myös samassa näkymässä.

J

Moi, Maksulistauksesta hyvityslaskujen kohdistusten katsominen on kyllä hankalaa. Se että ostolaskulta pääsi suoraan porautumaan koko kirjausketjuun ja tarkastamaan mihin hyvityslasku on kohdistettu oli todella hyvä ominaisuus. Vanhasta näkymästä näki jos osa laskusta on maksettu ja mitä hyvityslaskuja siihen on kohdistettu. Tuosta maksulistausnäkymästä ei tällaista näe. Voisiko sen näkymän saada takaisin?

M

Moi. Jätän myös tähän kommentin, että tuo linkityksen puuttuminen vastalaskuun on suuri käytettävyys ongelma. Tämä vaatii siis toisen näkymän avaamista viereen, kun ei tosiaan linkkien takaa enää pääse porautumaan. Mitähän tuo mainittu harmi sitten oli aiemmin ollut, jota oli aiheutunut?

 

Tämän viikon viikkopäivityksessä julkaistaan kaikille uusi "Maksunäkymä" (Ostolaskun toiminnot>Näytä maksut), jossa on näkyvillä laskunumero, joka on kohdistettu kyseiseen laskuun (Ei tarvitse siis erikseen mennä Maksulistaukseen katsomaan kohdisttua laskua). 


Eli tosiaan enään ei ole tositenumeroita näkyvillä, mutta sen sijaan on tuo laskunumero, josta pääsee porautumaan kohdistetulle laskulle. Aiemmin hyvityslaskun kohdistuksen korjauksen yhteydessä mentiin poistamaan/mitätöimään näitä kohdistuksessa linkittyneitä OL-tositteita, joka aiheutti tätä ylimääräistä harmia.

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu