Start a new topic
J

Jenni Heikkilä

Visma

Rajapinta: Laskentakohteet integraatioissa

19-10-2023 4:42 pm posted by Jenni Heikkilä

Rajapinnasta on mahdollista asettaa laskentakohteita esimerkiksi integraatiossa tuotaville myyntilaskuille, ostolaskuille, kirjanpidon tositteille, työajalle, matkalaskuille ja palkkalaskelmille.

Eri järjestelmissä laskentakohteista puhutaan eri termeillä kuten kustannuspaikka, seuranta, dimensio tai muu vastaava. Tästä johtuen tietojen siirto integraatioissa aiheuttaa toisinaan haasteita.


Tässä muutama vinkki näiden käsittelyyn:


  1. Jos Netvisorista ei löydy aineistolla olevaa laskentakohdetta, perustuu siitä automaattisesti uusi laskentakohde aineistolla annetun laskentakohdeotsikon alle. Tästä syystä varmista, että laskentakohde on luotu täysin samalla tavalla, eikä sisällä esimerkiksi ylimääräisiä välilyöntejä tai muita merkkejä. Uuden laskentakohteen luomista ei ole mahdollista estää.

  2. Varmista että toisessa järjestelmässä on määritetty laskentakohdeotsikko-tieto (/tiedot) oikein, jotta tieto siirtyy Netvisoriin oikean otsikon alle. Jos otsikkotieto on aineistolla väärin, perustuu laskentakohde myös tässä tilanteessa väärin, tai mikäli laskentakohde löytyy jo Netvisorista eri otsikon alta, jää koko tuonti virheeseen. Varmista integraation ylläpitäjältä missä toisessa järjestelmässä määritellään laskentakohdeotsikot, todennäköisesti siellä käytetään asiasta eri termiä.

  3. Jos käytössä on useampi integraatio missä liikkuu laskentakohteita, varmista että laskentakohteita käsitellään kaikissa samalla tapaa kohdan 1 & 2 ongelmien välttämiseksi.

  4. Jos laskentakohteen piilottaa Netvisorin käyttöliittymässä, se ei estä laskentakohteen käyttöä rajapinnasta. Kun laskentakohteen piilottaa Netvisorissa, varmista että sitä ei käytetä muissa integroiduissa järjestelmissä.


Alla olevassa kuvassa laskentakohdeotsikko on Kustannuspaikka:


Laskentakohteet Hallinto, Myynti, Markkinointi ja Asiakaspalvelu ovat laskentakohdeotsikon alla:


Piilotetut laskentakohteet saat näkyviin klikkaamalla 'Näytä piilotetut'. Kuvakaappauksessa näet piilotetut laskentakohteet harmaalla tekstillä ja 'Piilotettu' raksi ruksattuna. Piilotetut saa pois listauksesta klikkaamalla 'Älä näytä piilotettuja':


Login or Signup to post a comment