M

Maija Kipinoinen

Visma

Tilinpäätöksen toiminnallisuuksiin on julkaistu lisää käytettävyysparannuksia

15-12-2023 8:14 am posted by Maija Kipinoinen

Paransimme tilinpäätöksen liitetietojen toiminnallisuuksia. 


Lisäsimme mahdollisuuden siirtää oma raporttipohja mukaan tilinpäätöksen raportteihin sekä siirtää omia raportteja Muut tilinpäätöksen raportit osion alle tarvittaessa. 


 

 

 


Tilinpäätökseen liitettyjen järjestelmän raporttien poistaminen kokonaan on jatkossa estetty ja painike on piilotettu.


 Paransimme toiminnallisuutta kopioitaessa Tilinpäätöksen liitetietoja toiselle tilikaudelle ja toiseen yritykseen. Tilien tai tiliryhmien saldorivin kohdalla ilmoitetaan varoituksella, mikäli tilille ei ole linkitettyä valittua tiliä. Kaikki rivit ja muotoilut kopioituvat edellisen tilikauden raportilta, mukaan lukien:

  • - sisennykset
  • - selitetekstit
  • - kursivoinnit ja lihavoinnit
  • - rivien näytä/piilota tila


Ainoastaan käyttäjän syöttämät summat nollataan. Muille summa- ja saldoriveille lasketaan arvot valitun tilikauden kirjanpidon mukaan. Edellisen tilikauden summat ja saldot (myös käyttäjän syöttämät) siirtyvät vertailujakson tietoihin.Päivitimme raporttipohjan kopioinnissa oletukseksi vaihtoehdon Korvaa olemassa oleva raporttipohja

 


Paransimme liitetietoraportin laskentaa. Ensimmäistä kertaa uudelle tilikaudelle tai välitilinpäätökselle avattavien raporttien osalta laskenta päivittää luvut automaattisesti kirjanpidosta. Saldot lisätään laskennassa raportille, mikäli kirjanpidon saldoa on kirjattu käsiteltävälle tilikaudelle tai vertailukaudelle. Jos tapahtumia ei ole ja saldo on nolla, riviä ei näytetä. Laskenta säilyttää muokattujen rivien tyylit, rivin tekstit sekä rivien järjestelyn. Mikäli käyttäjä haluaa poistaa näkyvistä nollasaldollisen tapahtumia tilikaudella sisältävän rivin, se pitää tehdä raportin lopullisen laskennan jälkeen, jotta laskenta ei tuo riviä takaisin.

 

 


Olemassa olevien raporttien osalta laskenta tulee suorittaa ensin vanhan laskennan mukaan, jolloin laskenta poistaa rivit ja generoi raportin uudelleen. Käyttäjän tulee tarkistaa ja lisätä tarvittaessa uudelleen muokatut rivit, jotka laskennan yhteydessä on poistettu. Kun vanha raporttipohja on kerran lasketettu ja muokattu uudelleen, jatkossa laskenta toimii kuten uusien raporttien osalta. Raportin laskennan jälkeen näytetään viimeisimmän laskennan aikaleima liitetietoraportin tiedoissa. 


 


Aikaleiman vieressä näytetään varoitus, mikäli kirjanpitoon on tehty muutoksia edellisen laskennan jälkeen. Sama varoitus näytetään myös Tilinpäätössivulla Liitetiedot linkin vieressä.


 


P

Päivi Nieminen

08-01-2024 10:46 am posted by Päivi Nieminen

Muuten ihan mukava mutta ennen pystyi hakemaan raportteja myös päivätasolla, auttaa reskontrien täsmäyksissä.


M

Mirka Korhonen

Visma

12-01-2024 9:39 am posted by Mirka Korhonen

Hei Päivi! 


Kiitos viestistäsi. Tiinpäätösnäkymässä on mahdollista rajata raporttien aikaväli myös päivätasolle. Näkymän yläosasta valitaan ensin Vaihda-painike:


image


Avautuvassa näkymässä täppää Aikaväli-rivi ja syötä haluamasi päiväkohtainen rajaus sekä haluamasi vertailujakson pituus:


image


Tämän jälkeen tilinpäätösnäkymän raportit ovat tarkasteltavissa rajatulla aikavälillä. Toivottavasti tämä oli avuksi, palaathan asiaan jos voin vielä auttaa.


Mukavaa viikonjatkoa! :)


Mirka / Netvisor-tuki

Login or Signup to post a comment