Start a new topic
Pysyvien vastaavien seurantakohteet tase-erittelyssä

M

Etenkin pysyvien vastaavien erittelemisessä taseella voi olla hyödyllistä laatia seurantakohteet, joilla voidaan esittää tilillä tilikauden alkusaldo, lisäykset ja poistot. Netvisorissa voit siirtää seurantakohteiden saldot aina tilikauden alussa ns. aputositteella vastaamaan uuden tilikauden tilannetta. Aputositteen hyötynä on se, että tilin saldoerittely pysyy raportoitavana tilikaudesta toiseen eli voidaan takautuvasti tarkastella myös aiempien tilikausien seurantakohteiden saldoa.


Esimerkissä on luotu seuraavat seurantakohteet halutuille kirjanpidon tileille kohdasta "Taloushallinto > Kirjanpidon asetukset > Seurantakohteet"


Tili: 1201 Kalusto ja muu irtain


Seurantakohteet: Tilikauden alkusaldo, tiikauden lisäykset, tilikauden poistot


Tilin seurantakohteiden saldot vastaavat tilikauden alussa edellisen tilikauden erittelyä. Tämä korjataan aputositteella. Tilin seurantakohteiden saldot ennen aputositteen kirjaamista:Aputosite luodaaan esimerkiksi muistiotositteena tilikauden ensimmäiselle päivälle. Kirjaukset tositteella tehdään niin, että kirjanpidon tilin saldo ei muutu.


Esimerkissä edellisen tilikauden lisäykset ja poistot seurantakohteiden saldot nollataan uuden tilikauden alussa ja ne viedään aputositteella tilikauden alkusaldo -seurantakohteelle.Nyt tilanne on täsmäytetty uuden tilikauden alkuun:
Lisätietoja taseen seurantaan löydät mm. kattavista ohjevideoistamme: Taseen seuranta

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu