Start a new topic
Yleisen arvonlisäverokannan korotus

M

Suomessa yleinen ALV-kanta 24 prosenttia tulee nousemaan 25,5 prosenttiin, jota sovelletaan useimpiin tavaroihin ja palveluihin. Arvonlisäveron korotuksen voimaantulon aikataulusta ei ole vielä täysin tarkkaa tietoa, mutta hallituksen kehysriihen pöytäkirjassa on kuitenkin mainittu päivämäärä 1.9.2024. Valtiovarainministeriö kertoo tiedotteessaan, että hallitus käy neuvottelut lisätalousarviosta 21. toukokuuta sekä hallituksen esitys annetaan eduskunnalle ja julkaistaan verkossa 23. toukokuuta. 


Alennettuihin ALV-kantoihin ei tehdä korotuksia eli ne pysyvät 10 ja 14 prosentissa. Hallitusohjelman linjauksessa on kuitenkin suunniteltu alennettujen ALV-kantojen soveltamiseen muutoksia, joiden on suunniteltu tulevan voimaan vuoden 2025 alussa. Esimerkiksi makeisten alennettu 14 prosentin verokanta korotettaisiin 25,5 prosenttiin ja nykyiseen 10 prosentin alennettuun arvonlisäverokantaan kuuluvat hyödykkeet siirretään 14 prosentin ALV-kantaan lukuun ottamatta sanoma- ja aikakauslehtiä.


Netvisoriin on ollut mahdollista syöttää uusia ALV-kantoja desimaalilukuina jo nyt johtuen eri Euroopan maiden ALV-kannoista, ja näitä on voitu käyttää esimerkiksi myyntilaskutuksessa. Desimaaliluvullinen ALV-kanta on siis tuettu Netvisorissa. Olemme aloittaneet tarkistukset Netvisorin eri osa-alueiden osalta heti muutoksen tultua tietoon ja olemme hyvässä valmiudessa tulevien muutosten osalta. Tiedotamme myös integraatiokumppaneitamme varmistamaan omien rajapintojensa toiminnan. 


Yleisen ALV-kannan muuttuessa siirtymäkaudella nousee huomioitavia asioita mm. asetuksien ja kirjanpidon tapahtumien osalta. Tiedotamme tästä aiheesta lisää täällä Communityn Tärkeät tiedotteet -osiossa myös aikataulun tarkentuessa. 


Tukisivustolle kirjautuneena käyttäjänä voit tilata itsellesi ilmoitukset tärkeistä tiedotteista valitsemalla julkaisuosion yläreunasta “Seuraa” painikkeen. Tämän jälkeen saat uusista tiedotteista tiedon suoraan omaan sähköpostiisi.H

Meillä jatkuu pitkään kahden alv- kanna käsittely, hyvitykset, luottotappiot vielä 24%. Muutos jo syyskuussa verottaja ei ole vielä edes hyväksynyt lakia.

Koska me saadaan ohjeistus kuinka useita alv-kantoja käsitellään Netvisorissa mm. luottotappiot, hyvitykset? Heleena 


1 person likes this
S

Onhan Netvisorissa nykyiselläänkin ties kuinka vanhoja alv-prosentteja valittavissa kirjauksille, joten eiköhän se siellä pysy seuraavat 15 vuotta käytettävissä tämä 24%..

M

Hei Heleena! 


Jaamme täällä Communityssä vinkkejä siirtymäkauteen mahdollisimman pian, joten pysythän kuulolla. Vanhoja ALV-kantoja emme poista uuden ALV-kannan tullessa voimaan, vaan ne pysyvät käytettävissä Netvisorissa. Mukavaa viikonjatkoa! :)

T

Miten hoidetaan myyntilaskujen teko alv:n muutoshetkellä, jos laskutuksessa on samoilla tuotteilla samaan aikaan 24 %:n ja 25,5 %:n myyntiä (esim. tuntilaskutusta elokuulta ja ennakkolaskutusta syys-lokakuulta). Ei kai sitä hoideta, kuten väliaikaisen alv-muutoksen aikana, että neuvotte perustamaan tuotteet toiselle alv-kannalle.


2 people like this
S

Tarjan kommenttiin viitaten, miten tehdään jos samalla tuotteella on kaksi eri alv-kantaa. Milloin saisimme tähän lisätietoa?


1 person likes this
Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu