Start a new topic
Handelsbankenin asiakkuuksien siirtyminen OmaSp:lle syksy 2024

E


Handelsbanken on sopinut myyvänsä pk-yritysliiketoimintansa Oma Säästöpankille (OmaSp). Tämän seurauksena Handelsbankenin pk-asiakkaiden palvelut siirretään OmaSp:lle alkusyksyllä 2024. Siirto toteutuu kaikkien siirtyvien asiakkaiden osalta samanaikaisesti ilman siirtymäaikaa.

Handelsbankeniin jäävien asiakkaiden palveluihin ei tule välittömiä muutoksia.  

OmaSP ilmoittaa uudet tilinumerot kirjeitse Handelsbankenista siirtyville asiakkailleen alkaen 20.5.2024. Uuden tilinumeron voi päivittää uudella BIC tunnuksella Netvisoriin. Tiliä ei voi käyttää ennen syksyn siirto ajankohtaa.


Jos teillä on kysyttävää siirron teknisestä toteutuksesta, voitte olla yhteydessä Samlinkin Service Deskiin.


Vaikutukset pankkiyhteyksiin  

Web Services -yhteys (WS-yhteys) 

  • Netvisorin osalta asiakkaan ei tarvitse tehdä muutoksia WS yhteyteen vaan Netvisor hoitaa ja tekee muutoksen sovittuna ajankohtana järjestelmään.

Muut maksuliikennepalvelut 

  • Siirtyvien asiakkaiden tilinumerot ja pankkitunnus (BIC) vaihtuvat siirron yhteydessä. OmaSp:n BIC on ITELFIHH. Asiakkaalle ilmoitettava OmaSp:n tilinumero on käytettävissä vasta siirron jälkeen. 

  • Jos siirtyvällä asiakkaalla on verkkolaskusopimus Handelsbankenissa, asiakkaan verkkolaskuosoite säilyy ennallaan OmaSp:ssa. Verkkolaskuoperaattori kuitenkin vaihtuu ja operaattoritunnus on siirron jälkeen ITELFIHH. 

  • Siirtyvien asiakkaiden maksatuksen palvelutunnus (maksatustunnus) säilyy ennallaan. Maksatuksessa tulee kuitenkin huomioida, että tilinumero ja BIC vaihtuvat.  

  • Asiakas voi noutaa OmaSp:n WS-yhteydellä ennen siirtopäivää Handelsbankenissa muodostuneet aineistot 40 pankkipäivän ajan aineiston muodostumisesta. 

  • Siirron jälkeen WS-yhteydessä käytetään OmaSp:n aineistotunnuksia (aineistotyyppikoodit). Handelsbankenin ja OmaSp:n maksupalveluiden palvelukuvaukset ovat yhteneväiset lukuun ottamatta tilitapahtumakyselyä.  

  • OmaSp:n ja Handelsbankenin palvelukuvaukset: https://samlink.fi/fi/ohjelmistopalvelut/.  

OmaSPn tiedoitussivu löytyy: 

https://www.omasp.fi/siirtyville-yritysasiakkaille

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu