Start a new topic
Rajapinta: Integraatioiden oikeuksien määrittäminen integraatiokohtaisesti

J

Integraation käyttöönottovaiheessa on ohjelmistorajapintatunnusten luomisen lisäksi tärkeää myös sallia integraation tarvitsemat rajapintaresurssit. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että integraatiolle annetaan lupa suorittaa tiettyjä toimenpiteitä yrityksen Netvisor-ympäristössä, kuten esimerkiksi perustaa uusia asiakkaita, tuoda myyntilaskuja, tai vaikkapa hakea tositetietoja. Näitä oikeuksia pystyy Netvisorissa hallinnoimaan integraatiokohtaisesti, ja jokaisen integraation osalta myös resurssi- eli toimintokohtaisesti. 


Tarvittavat rajapintaresurssit riippuvat integraatiosta, ja listauksen integraation tarvitsemista rajapintaresursseista saat integraation toteuttajalta. Rajapintaresurssien salliminen onnistuu Netvisorissa sivulta Yritysvalikko -> Rajapintaresurssien käyttöoikeudet. Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien muokkaamista varten tarvitaan joko käyttäjähallitsijan, tilitoimiston pääkäyttäjän, tai yrityksen pääkäyttäjän oikeudet.


Netvisorissa on mahdollista sallia rajapintaresurssit yleisesti, jolloin kaikki integraatiot voivat käyttää sallittua resurssia. On kuitenkin suositeltavaa sallia rajapintaresurssit jokaiselle integraatiolle erikseen. Rajapintaresurssien salliminen integraatiokohtaisesti on tietoturvan kannalta hyvä vaihtoehto, ja lisäksi se mahdollistaa myös paremman hallinnan ja näkyvyyden siihen, millä integraatioilla on pääsy yrityksen ympäristöön.


Integraatiokohtaisten oikeuksien salliminen onnistuu Netvisorin Marketplacesta löytyvien integraatioiden tapauksessa hakemalla oikea integraatio integraation nimellä Valmiiden integraatioiden alta. Mikäli kyseessä on integraatio, joka on asiakkaalle räätälöity tai ei löydy Marketplacesta, saat tällöin integraation toteuttajalta käyttöoikeusavaimen, jolla voit hakea oikean integraation Räätälöityjen integraatioiden valikosta.Mikäli asiakas ei ole sallinut integraation käyttämää resurssia, Netvisor palauttaa tiedonsiirrossa virheviestin: SERVICE_ACCESS_ERROR :: Palveluvirhe. Yritys on estänyt pääsyn rajapintaresurssiin: X. Tämä ratkeaa sallimalla virheviestissä mainittu resurssi integraation käyttöön.


Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu