Start a new topic
Näin otat käyttöön Kela-hakemukset palkkatietoilmoituksella

M

Kela-hakemuksen tekeminen palkkatietoilmoituksella on todella helppo ja nopea vaihtoehto perinteisten hakemuslomakkeiden täyttämiselle. Vuodenvaihteen mukanaan tuomat uudet haettavat korvaukset tekevät tämän ominaisuuden hyödyntämisestä entistäkin tehokkaampaa.


Näin otat uuden toimintatavan käyttöösi:

  1. Kirjauslajien asetukset kuntoon: Kirjauslajille voit määrittää onko kyseessä tulorekisteriin ilmoitettava poissaolo sekä poissailon syyn. Tämän jälkeen poissaolotiedot siirtyvät automaattisesti työaikakirjauksista palkkatietoilmoituksen Poissaolot-osioon.

  2. Valitse poissaolojen ilmoitusjakso: Poissaolotiedot voidaan ilmoittaa joko käsiteltävältä palkkajaksolta tai sitä edeltävältä palkkajaksolta. Palkkamallin asetuksissa voit määrittää kumpi ajanjakso muodostuu palkkatietoilmoitukselle oletuksena.

  3. Tarkista työsuhdetiedot: Kela-hakemuksia varten palkansaajan työsuhteesta pitää ilmoittaa Työsuhteen tyyppi (Kokoaikainen vai osa-aikainen), Palkkauksen muoto (Kuukausi-, tunti- vai urakkapalkka) sekä Ammattiluokka. Voit varmistaa tietojen oikeellisuuden Palkansaajalistauksesta, Näytä sarakkeet -valikon avulla. 

  4. Tee hakemus kahdella klikkauksella: Kun poissaolotietoihin muodostuu pidempi poissaolojakso, sinun tarvitsee vain täpätä Kela-hakemus päälle ja valita korvaustyyppi, niin hakemus on valmis.

  5. Kelan Työnantajan asiointipalvelu: Varmista, että olet antanut suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottamiseen ja ilmoittanut työnantajan tilinumeron.


Vaikka Kela-hakemukselle ei aina olisikaan tarvetta, niin Tulorekisteri suosittelee ilmoittamaan palvelussuhdetiedot ja poissaolotiedot aina mahdollisimman kattavasti kaikista työsuhteessa olevista palkansaajista. Näin varmistetaan, että tärkeät tiedot ovat tietojen käyttäjien saatavilla mm. tilastollisiin tarkoituksiin.






1 person has this question
Reply
Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu