Start a new topic
E

Elina Aaltonen

Uusi Controller - Raporttien ulkoasu

21-04-2022 12:26 pm posted by Elina Aaltonen (Updated 28-04-2022 by Pekka Kotovaara)

 Hei!


Financial Overview tuotti haluamani tuloksen ja taseen helposti ja näytti excelissä järkevältä. Muotoilu selkeytti raporttia, kun oli käytetty harmaata taustaa, lihavointia, kursivointia. Otin nyt ensimmäistä kertaa raportit uuden Controllerin kautta ja huomasin, että kaikenlaisesta muotoilusta on ilmeisesti luovuttu. Raportit tulevat exceliin yhtenä pötkönä, joten niiden lukeminen on vaikeutunut huomattavasti.

Jotkut asiakkaat haluavat edelleen raportit toimitettuna, vaikka pääsisivätkin katsomaan samat tiedot ohjelmasta. Raporttien tulisi siis olla sellaiset, joista näkee tarvittavan informaation helposti ja sujuvasti. Nyt jopa kirjanpidon raportit näyttävät paremmilta.


Onhan Controllerin raporttien ulkoasuun tulossa kehitystä?


2 people have this question
Reply
1 Comment

P

Pekka Kotovaara

28-04-2022 2:33 pm posted by Pekka Kotovaara

Hei,

Ja kiitos uuden Controllerin palautteesta. Julkaisun ensimmäisessä vaiheessa keskityimme erityisesti Controllerin ja sen raporttien tuoreeseen ulkoasuun, käytettävyyteen ja luettavuuteen. Excelin osalta tavoite oli saada raportoitu luvusto siirrettyä Controllerista ulos ja jatkojalostettavaksi asiakkaan muihin tarpeisiin ja muihin järjestelmiin. Emme siis keskittyneet tässä vaiheessa Excel-siirron ulkoasuun.

Jatkon osalta työstämme parhaillaan raporttien PDF-tulostuksen ensimmäistä vaihetta. numeroiden ja ulkoasun osalta. Excel-tulosteiden kohdalla keräämme asiakaspalautetta ja muovaamme numeroiden lisäksi myös ulkoasua, jos se koetaan laajemmin tarpeelliseksi Netvisorin ja uuden Controllerin asiakaskunnassa.


Terveisin


Pekka Kotovaara

Visma Netvisor  

Login or Signup to post a comment