Myyntilaskun lähetysprosessi uudistuu

N

Olemme uudistaneet myyntilaskujen lähetysprosessia, ja uusi lähetysprosessi otetaan käyttöön asteittain huhti-toukokuun 2024 aikana. Kiinnitimme uudistuksessa huomiota erityisesti suorituskykyyn ja sen parantamiseen. Uudessa lähetysprosessissa ei myöskään pitäisi enää muodostua tuplatositteita myyntilaskuille, kuten aiemmin on saattanut käydä. Uudessa lähetysprosessissa on myös muutoksia vanhaan prosessiin verrattuna:


Vanhassa lähetysprosessissa aputoiminimen osalta pystyi lähettämään verkkolaskut ilman että yhtään pankkitiliä oli merkitty tulostettavaksi laskuille. Uusi lähetysprosessi ei enää salli lähetystä ilman tulostuvaa pankkitiliä, ja näin ollen aputoiminimeltä tulee löytyä ainakin yksi tulostettavaksi merkitty pankkitili.


Uudessa lähetysprosessissa myyntilaskun lähetys verkkolaskuna estyy, eikä laskulle muodosteta tositetta automaattisesti, mikäli kirjanpidon tilin Alv-koodi ei vastaa laskuriville valitun Alv-prosentin tietoa. Tällöin käyttäjä saa ilmoituksen "Riville valittu verokoodi ei ole yhteensopiva valitun Alv-prosentin kanssa.". Jotta laskun lähetys verkkolaskuna onnistuu, tulee Alv-koodi korjata vastaamaan laskuriville valitun Alv-prosentin tietoa. Tämän tarkoituksena on estää virheellisten tositteiden muodostuminen asiakkaidemme kirjanpitoon, eikä tämä liity Eurooppa-normin mukaisiin verkkolaskuihin.


Lisätietoja ohjeessa

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu