Start a new topic
ALV 25,5% korotuksen siirtymäkausi Netvisorissa

M

Tiedotimme aiemmin yleisen ALV-kannan korotuksesta, voit lukea tiedotteen täältä. Hallituksen esityksen mukaisesti korotus tulisi voimaan 1.9.2024, mikäli laki vahvistetaan esityksen mukaisesti.


Verohallinto on ohjeistanut verkossa, että uutta 25,5 % arvonlisäverokantaa sovelletaan kaikkiin tavaroihin ja palveluihin, joiden ALV-kanta on nykyisellään 24 % eli yleisen ALV-kannan alaisia. Tavaroiden ja palvelujen myynnin ALV-kannan valinnassa tullaan soveltamaan pääsääntöisesti suoriteperusteisuutta, mutta esimerkiksi ennakkomaksujen osalta ALV-kanta määräytyy sen perusteella, milloin ennakkomaksu on kertynyt myyjälle. Suosittelemme tutustumaan Verohallinnon ohjeistukseen ALV-kannan kohdistamiseen eri tilanteissa.


Muutokseen valmistautuessa yrityksillä on useita niin sopimusteknisiä kuin kirjanpidolliseen käsittelyyn liittyviä tulkintoja ja valmisteluja. Olemme Netvisorin osalta valmiita ottamaan muutoksen vastaan ja haluamme tehdä Netvisoria käyttäville yrityksille siirtymäkauden mahdollisimman vaivattomaksi. Tuotekehityksemme tulee julkaisemaan uuden ALV-kannan kaikille Netvisor yrityksille heinäkuun 2024 aikana. Tiedotamme 25,5% ALV-kannan lisäämisestä myös Netvisor Communityssä.


Tässä artikkelissa on jaettu asiantuntijoiden vinkit siirtymäkauteen Netvisorissa.

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu