Aloita uusi aihe
Tilinpäätöksen koostamisessa valittuna väärä Liitetiedot-raportti

R

Mikäli tilinpäätökseen on erehdyksessä valittu vanha Liitetiedot-raportti, joka on "kesken" tai "valmis", niin se ainakin joissakin tapauksissa estää 2016-mallisen Liitetiedot-raportin valitsemisen tilinpäätökseen.

Ongelman voi ratkaista näin:

  1. Avaa vanha Liitetiedot-raportti
  2. Merkitse se valmiiksi (jos ei jo ole):
    liitet1.png
  3. Valmiiksi merkitsemisen jälkeen "Poista raporttipohja valitun tilikauden tilinpäätösaineistosta":
    liitet2.png
  4. Nyt Liitetiedot (2016-versio) on otettavissa mukaan ja sen voi laskettaa/käsitellä normaalisti:
    liitet3.png

A

Joko uuteen liitetietoon siirtyvät tekstit ja kaavat vanhasta raportista?

R

Moi Tuula,

Kyseessä on kaksi "fyysisesti" eri raporttia, joten niiden välinen siirto ei ole mahdollista.

A

Onnistuuhan tietojen siirto nykyisin mistä vain, eikös tuo ole koodaustekninen juttu? En toki ole asiantuntija mutta aika iso työ on tehdä liitetiedot kokonaan uudelleen. Melkein kaikille yrityksille täytyy tehdä omat koska toiminnat ovat niin erilaisia että kopioiminen toiselta yritykseltä on turhaa koska korjaamista tulisi yhtä paljon kuin mitä aikaa menee uuden raportin tekemiseen.

R

Moi Tuula,

Noissa pitäisi käytännössä koodata aina yrityskohtaisesti riippuvuudet lomakkeiden välillä, joten työ olisi joka tapauksessa jo koodaustasollakin suuri. Liitetiedot kun ovat aina kuitenkin yrityskohtaisia monelta osin.

A

Voi harmi,

toivottavasti jatkossa lomakkeiden uudistuessa voitaisiin uudistukset tehdä vanhoihin lomakkeisiin niin ei menisi suuri työ kaikilta hukkaan.

T:Tuula

R

Tähän liittyen kommenttina vielä:

Huomioikaa, että Liitetiedot-raportti pitää olla merkittynä valmiiksi, muuten lähtee koko raporttipohja pois yrityksestä!

A

Missä vaiheessa raportti pitää merkitä valmiiksi?

Jos tätä tehdään monena päivänä niin joka kerta kun raportilta poistutaan?

Itselleni kävi myös niin että kun lasketin raportin uudelleen niin kaikki omat tekstit ja summat hävisivät vaikka ylin täppä oli valittuna. En ole tähän saanut vielä vastausta menetetäänkö aina uudelleen lasketuksessa kaikki työ mikä on tehty. Jos näin on niin tuo ylin täppä on turha kun ei säilytä mitään vai onko vika ohjelmassa?


1 henkilö tykkää tästä
R

Moi Tuula,

Tämä koskee vain tilannetta, missä on valittu vanha Liitetiedot-raportti, vaikka piti valita Liitetiedot (2016-versio). Kohdat kaksi ja kolme tuolla alkuperäisessä viestissä.

M

Kumpi näistä siis on uudempi: 

image

R

Moi Mira,


"Liitetiedot" on uudempi, vuodesta 2016 eteenpäin.


1 henkilö tykkää tästä
M

Okei, hyvä olen siis ottanut käyttöön uudemman raporttipohjan :)

M

Hei, olen muokkaamassa Liitetiedot-raporttipohjaa ja lisäämässä rivejä. Mistä saan tallennettua muutokset jos sattuu kone kaatumaan? viimeksi kun klikkasin alhaalta Tallenna otsikoiden näkyvyys, niin kaikki välisummat katosivat. Mielestäni jokaisella rivillä oli rasti. Miten siis tallennan muutokset mutta myös varmistan, ettei yhtään riviä katoa tallennus-vaiheessa?

J

Edelleen, kun otan: Lasketa raportti, syöttämiäni lukuja häviää ja vääriä tulee tilalle. Raporttipohjana on Liitetiedot. Mitä pitäisi tehdä?

M

Hei Jaana!


Kiitos viestistäsi. Teimme viime vuoden lopulla käytettävyysparannuksia liitetietoihin ja paransimme mm. raporttipohjan laskettamista. Ilmeisesti olet nyt ensimmäisen kerran laskettanut raportin, joten voisitko nyt lisätä uudelleen muokatut rivit ja laskettaa raportin tämän jälkeen. Tämän jälkeen laskennan tulisi toimia kuten uusien raporttien osalta.


Tiedotteemme Tilinpäätöksen toiminnallisuuksiin on julkaistu lisää käytettävyysparannuksia

"Olemassa olevien raporttien osalta laskenta tulee suorittaa ensin vanhan laskennan mukaan, jolloin laskenta poistaa rivit ja generoi raportin uudelleen. Käyttäjän tulee tarkistaa ja lisätä tarvittaessa uudelleen muokatut rivit, jotka laskennan yhteydessä on poistettu. Kun vanha raporttipohja on kerran lasketettu ja muokattu uudelleen, jatkossa laskenta toimii kuten uusien raporttien osalta. Raportin laskennan jälkeen näytetään viimeisimmän laskennan aikaleima liitetietoraportin tiedoissa." 

Mikäli sinulla herää tästä tarkemmin kysyttävää, niin voimme katsoa tilannetta tarkemmin tukipyynnöllä, voit halutessasi laittaa viestiä meille tuki.netvisor@visma.com.


Mukavaa viikonjatkoa! :)


Mirka / Netvisor-tuki 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu