Venäjä-pakotteiden vaikutukset Netvisoriin

M

Euroopassa vallitsevan turvallisuustilanteen vuoksi mm. ulkomaanmaksuissa saattaa esiintyä häiriöitä ja kansainvälisten pakotteiden alaisten yritysten toiminta voi estyä.


Tilanne ei vaikuta Netvisorin tai muiden Visma Solutionsin tuotteiden käyttöön. Vismalla ei ole liiketoimintaa Venäjällä eikä Valko-Venäjällä, eikä se ole omistuksen vuoksi pakotteiden alainen. Me Vismalla turvaamme aktiivisesti henkilöstön, palveluiden käytön, asiakkaiden tiedot sekä tietoturvan.


Mikäli ulkomaanmaksun vastaanottajan pankki tai vastaanottaja on pakotelistalla, maksu ei mene perille tai saattaa palautua maksajan tilille. Osa pankeista, mm. Aktia ja Säästöpankit, ovat keskeyttäneet kaiken maksuliikkeen Venäjälle ja Valko-Venäjälle. Varmistathan omasta tilipankistasi kuinka toimia maksun estyttyä.


Ohjeistuksen mukaan Euroopan unionin pakotelistalla olevien yritysten ja henkilöiden kanssa tehtävistä toimista ja maksuista tulee pidättäytyä. Myös mm. Yhdistyneet kansakunnat, Yhdysvallat ja Iso-Britannia ovat asettaneet pakotteita, jotka on syytä huomioida liiketoiminnassa.


Hyödyllisiä linkkejä:


Lisätietoa pakotteista Ulkoministeriön sivuilta: https://um.fi/pakotteet 

 

Yhdysvaltojen asettamat pakotteet: https://sanctionssearch.ofac.treas.gov/ 


Yhdistyneiden kansakuntien asettamat pakotteet: https://www.un.org/securitycouncil/content/un-sc-consolidated-list 

 

Iso-Britannian asettamat pakotteet: https://www.gov.uk/government/publications/the-uk-sanctions-list  


Visma Solutionsin osalta voimme myös todeta, että yrityksellämme ei ole toimintaa Venäjällä eikä yrityksemme omistajissa ole venäläisiä tahoja. Yrityksemme omistajia ei ole myöskään kansainvälisillä pakotelistoilla.


 

Seuraamme tilannetta jatkuvasti, ja päivitämme tiedot muutoksista.Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu