Massatoiminnot palkanlaskennan tilitysten muodostamiseen ja maksamiseen

M


Julkaisimme 2.2.2023 palkanlaskennan tilitysten käsittelemistä helpottavia muutoksia. Tilitykset on jaettu kahdelle eri välilehdelle niiden käsittelytavan perustella. Maksettavat tilitykset -välilehden ulkoasua on selkeytetty ja näkymään on lisätty massatoiminnot, joilla tilitysten muodostaminen ja maksaminen on helppoa ja nopeaa.
Mitä uutta?


Tilitykset-näkymä on jaettu kahdelle eri välilehdelle. Ensimmäisellä välilehdellä näkyy Maksettavat tilitykset ja toisella välilehdellä Raportoitavat tilityksetTilityspisteen asetuksissa oleva Maksetaan-asetus määrittää kummalleko välilehdelle tilityspiste tulee näkyviin:Maksettavat tilitykset -näkymää on selkeytetty ulkoasultaan, jotta tilitysrivien tiedot ovat paremmin nähtävillä ja myös tilityksen tila näytetään jatkossa omassa sarakkeessaan. 


Maksettavat tilitykset -välilehdelle on lisätty massatoiminnot, joiden avulla tilitysten muodostaminen ja maksaminen on nopeampaa. Valitse ensin haluamasi tilityspisteet ja klikkaa sen jälkeen Avaa tilityksen muodostus -painiketta. 


Muodosta uusi tilitys -ikkunassa valitaan aikajakso, miltä tilitykset halutaan muodostaa ja sen jälkeen klikkaa Muodosta tilitykset -painiketta.


Sen jälkeen tilitykset ilmestyvät Maksettavat tilitykset -välilehdelle kunkin tilityspisteen alle:Kuhunkin tilitykseen sisältyvien palkansaajien listan saa jatkossa näkyviin tilitysrivikohtaisesti, klikkaamalla Näytä palkansaajat -linkkiä. Jos palkansaajia on tilityksessä vain yksi, näkyy hänen nimi suoraan tilitysrivillä.


Massatoiminnolla pystyt myös lähettämään useamman tilityksen kerralla maksatukseen:


Massatoiminnot koskee aina kaikkia kyseisen tilityspisteen alla olevia tilitysrivejä. Mikäli on tarve esimerkiksi siirtää maksatukseen vain toinen rivi saman tilityspisteen alta, se onnistuu kun avaat tilityksen klikkaamalla aikajaksoa. Tilityksen alareunasta löytyy kaikki samat toimintopainikkeet kuin massatoiminnoissakin. 


Käyttövinkki:


Voit siirtää käytöstä poistuneet tilityspisteet pois Maksettavat tilitykset -välilehdeltä, kun poistat Maksetaan-täpän tilityspisteen asetuksista. Tämän jälkeen löydät ne Raportoitavat tilitykset -välilehdeltä.J

Moikka,
Massatoiminto antaa näköjään muodostaa jo maksetuista tilityksistä myös uudet tilitykset vaikka hakisi nämä päivämäärävälillä. Aiemminhan järjestelmä herjasi "Valitulle ajanjaksolle on jo tilitys" eikä antanut tätä tehdä. Oliko tämä tarkoituksellinen uudistus vai vahinko?

M

Hei Josefiina,


Sama logiikka säilyi noiden tilitysten muodostamisessa eli jos tilitys on jo kokonaisuudessaan muodostettu ja sitä yritetään massatoiminnolla muodostaa uudelleen tai samalle palkansaajalle yritetään muodostaa uutta tilitystä uudesta palkkalaskelmasta, saat  edelleen ilmoituksen jo olemassa olevasta tilityksestä:


Mikäli tilityksen muodostamisen jälkeen on muodostettu uusi palkkalaskelma selllaiselle palkansaajalle, jolle ei vielä ollut tilitysriviä ensin muodostetulla tilityksellä, muodostuu hänen osaltaan erillinen tilitysrivi samalle aikajaksolle:

Avaamalla palkansaajakohtaisen erittelyn pystyt tarkistamaan ettei samalle palkansaajalle ole tuplarivejä molemmissa tilityksissä.Mikäli näistä ohjeista ei ole sinulle apua, niin lähetäthän tukipyynnön asiakaspalveluumme ja kerrot mistä asiakkaasta, liitosta ja palkansaajasta on kyse, niin he pystyvät selvittämään asiaa asiakaskohtaisesti.


Mukavaa työpäivän jatkoa!

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu