Digitaloushankkeen kokeilu

Yritysasiakas, haluatko mukaan testaamaan kuinka yrityksen tapahtumatason tieto (pääkirja) saadaan muunnettua yhtenäiseen, rakenteiseen XBRL-muotoon?


Netvisor on mukana kehittämässä taloushallinnon alan tiedon yhtenäistä esittämistapaa. Tämä mahdollistaa taloushallinnon tiedon hyödyntämisen aiempaa helpommin ja laajemmin, kun tieto on eri järjestelmissä yhtenäisessä muodossa. 


Yritykselle tämä tarkoittaa esimerkiksi eri järjestelmistä saatavien tietojen helpompaa yhdistämistä ja tiedon hyödyntämistä. Tiedon yhtenäinen muoto auttaa tiedonjakoa yrityksen sidosryhmien kanssa. Sijoittaja pystyy esimerkiksi saamaan tiedot helposti omiin analysointiohjelmiinsa datan jatkojalostusta varten. Myös tilintarkastukseen tiedon yhtenäinen muoto tuo helpotusta kun yritysasiakkaiden pääkirjatason tieto on yhtenäisessä muodossa. Tällöin tiedot alustavaa analyyttistä tarkastusta ja riskienarviointia varten saadaan nopeasti tilintarkastajan käyttämään ohjelmistoon. Yhtälailla eri viranomaiset tutkivat, kuinka yhtenäisessä muodossa olevaa tietoa heidän näkökulmastaan voisi hyödyntää ja kuinka erilaisia yritysten raportointivelvoitteita voitaisiin keventää.


Tarvitsisimme tähän digitaloushankkeen kokeiluun yhden yrityksen pääkirjatason tiedot yhdeltä tilikaudelta. Tietojen hyödyntämisestä tehdään sopimus kokeiluun mukaan lähtevän yrityksen kanssa ja niitä käytetään vain kokeilun tarkoituksiin eikä niitä luovuteta ulkopuolisille. Me Visma Solutions Oy:n tuotekehityksessä muunnamme tämän pääkirjatason tiedon XBRL-muotoon ja toimitamme sen sovitulla, tietoturvallisella tavalla hankkeen vetäjälle. Mukaan lähtevältä yritykseltä tämä ei vaadi muuta osallistumista kuin tietojen luovuttamisen hankkeen kokeiluun, mutta yritys on tervetullut kuulemaan kokeilun tuloksista hankkeen päätyttyä alkusyksystä 2023. 


Kiinnostuitko? Kysy lisää marja-liisa.lohtander@visma.com tai elina.koskentalo@arccros.fi

 

Lue täältä lisää Digitaloushankkeesta


Digitaloushankkeessa on mukana Patentti- ja rekisterihallitus, Valtiokonttori, Verohallinto sekä Digi- ja väestötietovirasto ja Tilastokeskus. He saavat kokeilun myötä tärkeää tietoa siitä, kuinka yhtenäisessä muodossa olevaa tietoa voidaan heidän näkökulmastaan hyödyntää. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu