Aloita uusi aihe
Polkupyöräedun käsittely Netvisorissa

S

Polkupyöräedun käsittely Netvisorissa

– etu annetaan rahapalkkaa alentamalla ja vähennys halutaan näkyville laskelmalle

 

Jos polkupyöräetu on verovapaa ja se annetaan rahapalkkaa vähentämällä, voidaan etu käsitellä seuraavien esimerkkien tapaan Netvisorissa. Tällöin vähennysrivi näytetään erikseen laskelmalla.

 

Tarkista, että palkkalajilla “Polkupyöräetu, veroton” on vakuutuskäsittely valittuna ja että palkkalajin lähteenä on palkansaajan palkkaperusteet. Tarkista että palkkalajin tiliöinti vastaa yrityksen tiliöintikäytäntöä. (Palkat > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit > Polkupyöräetu veroton)

image


 

Tarkista että palkkalaji “Polkupyöräetu, veroton” on liitetty halutulla palkkamallilla bruttopalkkaan plussana ja miinuksena. Tällöin edusta peritään vakuutusmaksut, mutta ei ennakonpidätystä eikä sava-maksua.

(Palkat > Palkkamallien hallinta > haluttu palkkamalli > Palkkalajien kaavat > Bruttopalkka)

image


 

Luo uusi palkkalaji “Polkupyöräedun vähennys rahapalkasta”. Palkkalajille tarvitaan tulolaji ja tiliöinti.

(Palkat > Palkkamallien hallinta > haluttu palkkamalli > Palkkalajien kaavat > Lisää uusi palkkalaji ja liitä palkkamalliin)

 

image


Palkkalaji liitetään mukaan rahapalkan kaavaan halutulle palkkamallille (Palkat > Palkkamallien hallinta > haluttu palkkamalli > Palkkalajien kaavat > Rahapalkka). Vihreastä plussasta voit lisätä kaksi kaavaelementtiä, Laskutoimitus “+” ja Palkkalaji “Polkupyöräedun vähennys rahapalkasta”.

 

image


Lisää palkkalajille “Polkupyöräedun vähennys rahapalkasta” kaava (Palkat > Palkkamallien hallinta > haluttu palkkamalli > Palkkalajien kaavat > Polkupyöräedun vähennys rahapalkasta).

image


 

Palkkamallin Muotoilu-välilehdeltä voit siirtää vähennyksen haluttuun kohtaan palkkalaskelmalla.


Lisää palkansaajan palkkaperusteisiin verovapaan polkupyöräedun määrä, jos summa on kuukausittain sama (Palkat > Palkkaperusteiden hallinta).


Näin verovapaata polkupyöräetua vastaava summa saadaan vähennettyä suoraan rahapalkasta ja vähennettävä summa näkyy laskelmalla omana rivinään.

 

image


Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu