Löydät ajankohtaiset tiedotteet Communitystä.   |   Siirry tiedotteisiin tästä >

M

Minna Seistilä

Visma

Tulorekisterin vuosimuutokset 2024

28-11-2023 1:38 pm tekijä Minna Seistilä

Julkaisimme Tulorekisteriin liittyvät vuosimuutokset Netvisoriin 7.12.2023 tehtävässä viikkojulkaisussa. 


Ensi vuodelle on tulossa uusi Tulonsaajan lisätiedon tyyppi sekä uusia tulolajeja. Uudet tiedot aiheuttavat myös muutoksia käsittelysääntöihin ja tietojen tarkistamiseen. Lisäksi uudet tulolajit aiheuttavat muutoksia myös jo olemassa olevien tulolajien käyttötilanteisiin. Muutokset koskevat palkkatietoilmoituksia, joissa palkanmaksupäivä on 1.1.2024 tai sen jälkeen.Uusi Tulonsaajan lisätiedon tyyppi:  Laskutuspalvelua käyttävä henkilö, jolla ei ole Y-tunnusta  

Uutta Tulonsaajan lisätiedon tyyppiä käytetään henkilöihin, jotka tekevät töitä omiin nimiinsä ja laskuttavat tilaajalle tekemänsä työn laskutuspalveluyrityksen kautta, eikä heillä ole Y-tunnusta. Tiedon ilmoittaa Tulorekisteriin laskutuspalveluyritys, jota henkilö käyttää. Uusi tulolaji: 366 (Tekijänoikeuskorvaus ansiotuloa)

Tämä on korvaus, joka maksetaan kirjallisen tai taiteellisen teoksen tekijänoikeuden luovuttamisesta tai tekijänoikeuden kohteen käyttöoikeudesta. Tämä uusi tulolaji aiheuttaa muutoksia tuloaljin 313 (Käyttökorvaus ansiotuloa) käyttämiseen. Vuonna 2024 tekijänoikeuskorvauksia ei enää ilmoiteta tulolajilla 313, vaan tällä uudella tulolajilla 366 (Tekijänoikeuskorvaus ansiotuloa). 

Tulolaji ei oletusarvoisesti ole minkään vakuutusmaksun alainen, mutta vakuutuskäsittelyä voidaan muokata palkkalajin asetuksista.Uusi tulolaji: 367 (Rahana maksettu osakepalkkio)

Uudella tulolajilla ilmoitetaan vain se osuus osakepalkkiosta, joka maksetaan rahana. Osakkeinea annettava osuus ilmoitetaan omalla tulolajillaan 320 (Osakepalkkio). Tulolaji on oletusarvoisesti vain työeläkevakuutusmaksun alainen, mutta vakuutuskäsittelyä voidaan muokata palkkalajin asetuksista.Uusi tulolaji: 368 (Rahana maksettu työsuhdeoptio)

Uudella tulolajilla ilmoitetaan vain se osuus työsuhdeoptiosta, joka maksetaan rahana. Muuna kuin rahana annettu osuus ilmoitetaan tulolajilla 343 (Työsuhdeoptio). Tarvittaessa käytetään myös tulolajia 361 (Työsuhdeoptio, jonka merkintähinta on luovutusajankohtana alempi kuin markkinahinta).  Tulolaji ei ole vakuutusmaksujen alainen, eikä tulolajin vakuutuskäsittelyä voi muokata palkkalajin asetuksista.Uusi käsittelysääntö

Jos Tulonsaajan lisätiedon tyypiksi ilmoitetaan "Urheilija", pitää (Tulorekisterin TK-10 ammattiluokituksen mukainen) "Ammattiluokka" olla 34210 (Urheilijat).


Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin