Aloita uusi aihe
*Ratkaistu* Osalla asiakkaista häiriöitä alv-lukituksen ohituksen kanssa

Olemme havainneet osalla asiakkaista ongelmaa alv-lukituksen kanssa, tarkemmin ohituksen peruutuksen kanssa. Mikäli olet peruuttamassa alv-lukituksen ohitusta ja kirjaamassa ohitetun kauden alveja uudelleen kirjanpitoon, ohjelma voi herjata että "Ei voi mitätöidä tositetta. Tosite kuuluu lukitulle kaudelle". Joissain tapauksissa alv-lukituksen ohitus ei mitätöi jo luotua alv-tositetta kirjanpidosta, joten jotta saat ohituksen peruutettua, tulee ohitetun kauden alv-tosite käydä mitätöimässä käsin kirjanpidosta. (Kyseisen kauden alv-tositteen löydät Kirjanpidon raporttien kautta>Tositeselailu>Tositelaji: Järjestelmän muodostamat  ja rajaamalla raportin aikajakson ohitetun kauden mukaiseksi.)


Ongelma voi ilmetä myös niin, että voit saada ohituksen peruutettua, mutta ohituksen ja mahdollisesti mitätöityneiden alv-tositteiden aikaleimoissa on eroavaisuuksia ja alv-ohitus jää silti edelleen voimaan. Ongelma voi siis ilmetä hieman eri tavoin asiakkaista riippuen.


Mikäli törmäät em. ongelmiin, tarkista että onko ohitetulla kaudella edelleen alv-tosite kirjanpidossa, jos on, mitätöi se käsin, jotta saat alv-lukituksen peruutettua normaalisti.


Tutkimme ongelmaa parhaillaan ja päivitämme tiedotetta kun olemme saaneet lisätietoja asiaan. Pahoittelemme suuresti tästä aiheutuvaa haittaa.


In English:

We have problems with Bypass VAT locking. If you can't cancel bypassing normally, please check VAT vouchers from bookeeping. Normally bypassing would invalidate bypassed period's VAT voucher. If there is still this voucher, invalidate it manually so you can proceed to canceling bypassing. If you need futher guidance in English, please contact our helpdesk: tuki.netvisor@visma.com. We apologies for any inconvenience caused.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu