Julkaisemme ostohyvityslaskujen maksamisen toiminnon 23.5.2024

Julkaisemme ensi viikon viikkopäivityksessämme 23.5.2024 ostohyvityslaskujen maksamisen toiminnon. Toiminnon avulla voit viedä hyvityslaskut maksuun yhdessä toimittajan veloituslaskujen kanssa. Hyvityslaskun/-laskujen summa vähennetään veloituslaskujen summasta, ja maksuun menee näiden erotus. Edellytyksenä ostohyvityslaskujen maksamiselle on se, että maksun tulee mennä SEPA-alueelle ja olla Euro-määräinen. 


Maksaminen toimii kuten normaalisti: valitset laskut, jotka haluat viedä maksuun ja Netvisor niputtaa saman toimittajan hyvitys- ja veloituslaskut automaattisesti hyvitysnipuksi. Voit siis viedä useamman eri toimittajan laskuja maksuun samaan aikaan. Hyvitysnipun erottaa yksittäisistä maksuista “Hyvitysnippu” -merkinnästä. Kun hyvitysnippu on muodostettu, seuraavien ehtojen tulee täyttyä, jotta nipun maksaminen onnistuu ja pankki hyväksyy sen:


  • Hyvitysten summa ei saa olla suurempi kuin veloitusten summa, eli nipun yhteenlaskettu summa ei saa olla negatiivinen. Voit halutessasi muokata maksettavia summia maksatusnäkymässä ennen lähetystä
  • Nipun yhteenlaskettu summa ei myöskään saa olla tasan 0.00€. Jos kohdistat veloituslaskua samansuuruiseen hyvityslaskuun, suosittelemme käyttämään järjestelmän sisäistä Kohdista hyvitys -toimintoa
  • Hyvitysnipun voi laittaa maksuun niiden pankkien tileiltä, jotka tukevat ERI-maksuerittelyä. Kaikki Netvisorissa tällä hetkellä tuetut pankit tukevat ERI-maksuerittelyä.


Hyvitysnipputapahtumasta veloitetaan Netvisor palveluhinnaston mukainen transaktiomaksu per nipussa oleva lasku, kuten muistakin maksuista. Pankit perivät omat palvelumaksunsa omien hinnastojensa ja käytäntöjensä mukaisesti. Nipun maksupäiväksi asetetaan sen laskun eräpäivä, joka on lähimpänä.


Toimittaja puolestaan saa tiedon maksunipussa olleista hyvitys- ja veloituslaskuista omalla tiliotteellaan, edellyttäen että heidän käyttämänsä pankki ja  taloushallintojärjestelmä pystyy näyttämään hyvitysnipputapahtumia.  


Kun hyvitysnippu viedään maksuun, kaikki nipun laskut siirtyvät Maksupalvelussa-tilaan tavalliseen tapaan. Kun hyvitysnippu -tapahtuma näkyy tiliotteella, maksut kuittaantuvat automaattisesti nipussa mukana olleille laskuille, ja laskut muuttuvat “Maksettu”-tilaan normaalisti. Huomaathan, että kun viet hyvitys- ja veloituslaskuja nippuna maksuun, niiden välille ei muodostu perinteisiä Netvisorin sisäisiä hyvityskohdistuksia. Sen sijaan jokaiselle laskulle muodostuu maksutapahtuma, ikään kuin lasku olisi kokonaan maksettu pankkitililtä tai hyvitetty pankkitilille. 


Ennen kun olet vienyt hyvitysnipun maksuun, voit tarvittaessa purkaa muodostuneen hyvitysnipun nipun rivillä oikeassa laidassa olevalla toimintopainikkeella ja valitsemalla toiminnon “Pura niputus”. Tällöin veloituslaskut jäävät maksatusnäkymään, ja hyvityslaskut poistuvat näkymästä. Vaihtoehtoisesti voit poistaa koko nipun maksatuksesta “Poista nippu maksuaineistolta” toiminnolla, jolloin kaikki nipussa olevat laskut poistuvat maksatusnäkymästä.Pankkiin lähetettyä nippua ei voi enää purkaa lähettämisen jälkeen. Sähköinen peruutus ei myöskään toimi hyvitysnippujen osalta. Voit yrittää perua hyvitysnipun maksutoimeksiannon soittamalla pankkiisi.


Normaalimaksuista poiketen, kaikille saman nipun maksuille muodostuu yksi yhteinen OS (Ostosuoritus) -tosite, jossa on eriteltynä laskut jotka ovat olleet mukana nipussa. Tositteella jokaisen laskun kirjaukset on eriteltynä omille riveilleen, ja tositteen lähteenä on Tiliote yksittäisten laskujen sijaan. Mukavaa alkukesän jatkoa!Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu