Aloita uusi aihe
Laskentakohteiden käsittely kuukausipalkkalaisilla

Jakokäyrää käytetään palkkalaskelmalla laskentakohteiden jakamiseen. Jakokäyrän yhteissumman täytyy olla 100%. Ohjelma osaa muodostaa jakokäyrän automaattisesti joko syötettyjen työtuntien laskentakohde kohdistusten perusteella tai hakea oletuslaskentakohteen palkansaajan perustiedoista. 


Kuukausipalkkalaisten osalta tulisi kuitenkin huomioida sellainen asia, että mikäli palkansaajan perustietoihin on määritelty oletuslaskentakohde ja sen lisäksi tehdään työaikamerkintöjä, tarjoaa ohjelma työajan kirjauksessa oletuslaskentakohdetta esitäytettynä laskentakohteena. Palkkalaskelmalle mukaan otettujen työaikamerkintöjen kohdistukset yliajavat palkansaajan perustietojen oletuslaskentakohteen.  


Tällöin tulisi huomioida seuraavat asiat:


- Jos halutaan käyttää kirjattuja tunteja jakokäyrän perusteena tulisi kirjauslajien kaavat tarkistaa, että sille on valittu asetuksissa "Laskentakohteen lähde: Kyllä" ja kaavan tulee muodostaa arvo. Mikäli kirjauslajin kaavassa käytetään jotakin a-hintaa tarkistattehan, että tämä on määritettynä.


- Jos tarkoitus on käyttää palkansaajan perustiedoissa oletuslaskentakohdetta, ei kirjattuja työtunteja saa hyväksyä palkanlaskentaan.  


Tästä on tarkemmin kerrottuna täällä!


J

Hei Nico,


Korjaisitteko ohjeistusta siten ettei kk-palkkalaisille määritettäisi manuaalisesti tuntipalkkaa, vaan käytettäisiin kaavan kautta kk-palkasta määritetyllä jakajalla muodostuvaa "KK-palkan tuntihinta" palkkalajia. Näin kuukausipalkan noustessa, myös tuntipalkka nousee automaattisesti eikä laskijan tarvitse laskettaa tuntipalkan á-hintaa kuukausipalkkaisille työntekijöille uudellen.


Kesäterkuin,

Josefiina

Hei Josefiina,


kiitos huomiostasi.


Päivitämme tuota varsinaista jakokäyrän ohjetta tämän osalta.


Aurinkoista kesää sinulle!

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu