Start a new topic
Virhe YEL ja MYEL vakuutettujen palkkatietoilmoituksella 21.9.-10.11.2023

M


Olemme valitettavasti löytäneet ohjelmistovirheen, minkä vuoksi YEL ja MYEL vakuutettujen yrittäjien palkkatietoilmoitukselle ei ole noussut Tieto Työeläkevakuutuksesta. Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyypit ovat nousseet oikein palkkatietoilmoitukselle.Virhetilanne  on alkanut 21.9.2023 ja se saatiin korjattua 10.11.2023 klo 14:30. Tämän jälkeen mudostetuissa palkkatietoilmoituksissa näkyy taas oikein myös Tieto työeläkevakuutuksesta. Palkkalaskelman palkanmaksupäivällä ei ole merkitystä virheen syntyyn, vaan palkkatietoilmoituksen muodostumishetki on merkitsevä. Palkkatietoilmoitus muodostuu silloin, kun palkkalaskelma maksetaan tai merkitään maksetuksi. 


Tuloreksiterin ohjeistuksen mukaan on tärkeää ilmoittaa YEL ja MyeL vakuutetuille sekä Tieto Työeläkevakuutuksesta että Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi, jotta vakuutusmaksut peritään oikein. Tarkistattehan kaikki YEL ja MYEL vakuutettujen palkkatietoilmoitukset, jotka on muodostuneet aikavälillä 21.9.-10.11.2023. Vakuuttamiseen liittyvät tiedot pitää korjata mitätöimällä ensin alkuperäinen ilmoitus ja muodostamalla sen jälkeen uusi korvaava ilmoitus.Olemme todella pahoillamme tämän virheen Teille aiheuttamasta ylimääräisestä työstä. 


T

Hei!

Tähän olisi hyvä lisätä ohjeet virheen korjaamiseksi... Pitääkö korjata koko ilmoitus vai pystyykö korjaamaan vain YEL-palkansaajan ilmoituksen?4 people like this
M

Hei Tuula!


Erittäin aiheellinen pyyntö, pahoitteluni etten ymmärtänyt ohjeistaa paremmin.Vakuutustietoihin kohdistuvat muutokset pitää korjata tulorekisteriin siten, että ensin koko palkkatietoilmoituksesta mitätöidään ja sen jälkeen toimitetaan uusi Korvaava palkkatietoilmoitus.


Saat tarkistettua palkkatietoilmoitukset näin: Palkat > Palkanlaskenta > Palkkatietoilmoitukset. 

Käytä rajausehtoja saadaksesi rajattua näkymään ne ilmoitukset, jotka pitää tarkastaa. Voit käyttää esimerkiksi päivämäärärajausta ja palkansaajan nimeä. 


Pystyt avaamaan palkkatietoilmoituksen "Näytä ilmoitus" -linkistä. Tarkista "Tulonsaajan tiedot" -osiosta Työeläkevakuutus-kohta. Jos tieto Yel tai Myel vakuutuksesta puuttuu, pitää palkkatietoimoitus mitätöidä ja sen jälkeen lähettää korjattu ilmoitus.


Mitätöidäksesi palkkatietoilmoituksia, voit valita useamman ilmoituksen kerralla ja klikata Mitätöi-painiketta näkymän alareunasta.


Vastaava toiminnallisuus löytyy myös kunkin rivin oikeasta reunasta, alasvetovalikosta:


Kun Mitätöinti-ilmoitukset on lähetetty Tulorekisteriin, ilmoitusten tilana näkyy "Lähetetty":


Odota, että Tulorekisteri ehtii käsitellä Mitätöinti-ilmoitukset. Kun ilmoitukset ovat perillä tulorekisterissä, niiden tilaksi muuttuu "Mitätöity":


Muodostaakseni uudet, korvaavat, palkkatietoilmoitukset, voit valita useamman ilmoituksen kerralla ja klikata näkymän alareunasta "Korjaa" TAI "Korjaa nykyarvoilla" -toimintoa. Vastaavat toiminnallisuudet löytyvät myös kunkin rivin oikeasta reunasta, alasvetovalikosta.

  • Jos palkansaajan tiedoissa on tapahtunut muita muutoksia, niin käytä silloin "Korjaa"-toimintoa. Tällöin uusi, korvaava, palkkatietoilmoitus muodostuu samoilla tiedoilla kun alkuperäinen ilmoitus. Käy tämän jälkeen käsin korjaamassa Tieto Työeläkevakuutuksesta korvaavalle palkkatietoilmoitukselle
  • Jos palkansaajan tiedoissa ei ole tapahtunut muutoksia, niin silloin voit käyttää "Korjaa nykyarvoilla" -toimintoa. Tällöin tiedot noudetaan palkansaaajan perustiedoista automaattisesti. Koska ohjelmistovirhe on nyt korjattu, niin myös Tieto Työeläkevakuutuksesta nousee palkkatietoilmitukselle automaattisesti oikein, eikä sinun tarvitse korjata tietoa käsin korvaavalle palkkatietoilmoitukselle.


Kun uudet, korvaavat, palkkatietoilmoitukset on muodostettu, voit tarkistaa niiden oikeellisuuden "Näytä ilmoitus" -linkistä:Lopuksi lähetä uudet, korvaavat, palkkatietoilmoitukset vielä Tulorekisteriin:


Kun palkkatietoilmoitusten tilaksi on muuttunut "Tulorekisterissä", on korjaus valmis!


5 people like this
H

Tässä tyhmä kysymys. Jos on antanut ilmoiuksen " Ei palkanmaksua", täytyykö siihen tehdä joku korjaus?

M

Hei Heikki,


Tarkoitatkohan nyt Erillisilmoitusta? Eli tätä ilmoitusta, joka löytyy Netvisorista: Palkat > Palkanlaskenta > Erillisilmoitus


Erillisilmoitukselle, "Ei palkanmaksua" -tiedon kanssa, nousee tieto yrityksen Työeläkelaitoksesta ja sen Eläkejärjestelynumero. Virhetilanteemme ei koskenut näitä Erillisilmoituksella näkyviä vakuutustietoja. Virhe koski ainoastaan Palkkatietoilmotuksia, missä ilmoitetaan yksittäisen palkansaajan vakuuttamistietoja. Joten Erillisilmoituksia ei tarvitse tarkastaa tai korjata!Mukavaa viikon jatkoa! 

H

Kiitos viestistä

Juuri näin.  Sori, aloittelen vasta palkanlaskentaa ja Netvisoria.  Olen lähettänyt erillisilmoituksen, jossa oli vaihtoehto "Ei palkanmaksua" -- siis ko. kuukaudelta. En tiedä, pitäisikö kuitenkin maksaa työeläke- tai muita maksuja.  Nyt kaikki ne kentät olivat nollia.  Maalaisjärjellä ajatellen se tuntuisi ok:lta.

H

Kiitos tiedosta!

M

Hei Heikki,


Hyvä, että kysyt kun jokin jää askarruttamaan, olemme täällä auttaaksemme. 


Mikäli tuon Erillisilmoituksen alaosassa ei näy palkkalaskelmia, silloin Netvisorissa ei ole maksettu yhtään palkkalaskelmaa, jonka maksupäivä olisi kyseisellä kuukaudella. Tällöin Erillisilmoituksesta muodostuu automaattisesti "Ei palkanmaksua" -ilmoitus ja silloin ei myöskään tuohon Verotilisiirto-osioon muodostu yhtään maksettavaa Ennakonpidätystä tai Työnantajan sairausvakuutusmaksua.


Mukavaa päivän jatkoa!

R

Miten tämä asia matkalaskujen kanssa?

M

Hei Risto,


Myös matkalaskujen maksamisesta syntyneille palkkatietoilmoituksille nousee Tieto Työeläkevakuutuksesta, joten ohjelmistovirheemme koskee myös niitä. 

Joten tarkista ja korjaa myös matkalaskujen palkkatietoilmoitukset ajalta 21.9.-10.11.2023.


Mukavaa viikon jatkosa!

R

Näyttää, että vastaavaa ohjelmistovirhettä ei ole matkalaskujen osalta korjattu.

M

Hei Risto,


Meillä näyttää matkalaskujenkin palkkatietoilmoitus toimivan oikein noiden vakuutustietojen osalta. 

Joten laittaisitko tästä sähköpostia asiakaspalveluumme, osoitteeseen  tuki.netvisor@visma.com ja kerrot mistä yrityksestä, palkansaajasta ja palkkatitoilmoituksesta on kyse, niin he pystyvät katsomaan tapausta tarkemmin.


Mukavaa päivän jatkoa!

A

MOI! Korjasin tiedot suoraan tulorekisteriin, teinkö siis väärin? Ymmärsin, että ne pitää korjata juuri siellä mitätöimällä ensin väärä ilmoitus ja sitten tehdä uusi. Minulla aukesi vasta nyt tämä korjausohje.

K

Ei toimi tuo korjaaminen matkalaskuissa. Alareunaan tulee vain korjaa (ei korjaa nykyarvoilla) ja YEL-tieto ei nouse ilmoitukselle. Toki sen pääsee manuaalisesti muokkaamaan. Ja tätä on nyt useammalla asiakkaalla tullut ilmi.

M

Hei Anniina,


Samaan lopputulokseen pääset myös tekemällä korjaukset suoraan Tulorekisterin Sähköisessä asiointipalvelussa. Tämä ei missään nimessä ole väärä tapa korjata ilmoituksia.


Pyrimme ohjeistamaan virheiden korjaamisen aina Netvisorin kautta sen vuoksi, että silloin pystyt myös jatkossa tekemään ko. ilmoitukseen korjauksia Netvisorin kautta. Jos korjauksen tekee suoraan Tulorekisterin Sähköisessä asiointipalvelussa, niin ilmoitusversiot eivät sen jälkeen enää täsmää Netvisoriin, mikä estää ilmoitusten korjaamisen Netvisorin kautta. Tästä on välillä tullut asiakkaillemme ongelmia, kun jos ei muista tai tiedä, että jotakin ilmoitusta on korjattu jo suoraan Tulorekisteriin ja sitten uudet korjaukset menevätkin Netvisorista tehtyinä suoraan virheeseen.


Mukavaa viikon alkua! 

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu