Start a new topic
ALV-velvollisuus ulkomaille - myyntien ja ostojen raportointi Netvisorista

M

Mikäli yritys on rekisteröitynyt ALV-velvolliseksi ulkomaille, niin Netvisorissa voidaan käsitellä myös tällaisten maiden ALV-kantoja reskontrissa. Huomioitavaa on, että tällaiset ulkomaan verokannan alaiset ALV-kirjaukset eivät saa nousta Suomen Verohallintoon tehtävälle arvonlisäveroilmoitukselle, joten nämä tulee eritellä kirjanpidosta.


Ensimmäiseksi tulee perustaa uusi verokanta tälle ulkomaan ALV-kannalle. Se onnistuu Taloushallinto > Kirjanpidon asetukset > Kirjanpidon ja velvoitteiden asetukset > Verokantojen hallinta. Täällä voit lisätä uuden verokannan maahan, johon yritys on ALV-velvollinen syöttämällä kenttään ALV-kannan ja lopuksi Lisää-painike:Lisäksi eri maiden verokantojen raportointiin on perustettava omat kirjanpidon tilit tililuetteloon, koska näitä ei tule kirjanpidossa kirjata järjestelmän käyttämille oletus ALV-tileille. Tässä ohjeemme tilien lisäämiseen: Uuden tilin perustaminen. Suositeltavaa on myös käyttää kaikissa ulkomaan ALV-velvollisuuden alaisissa kirjauksissa omaa laskentakohdettaan, jotta Netvisorista saadaan helposti raportti maan verovelvollisuuden alaisista myynneistä ja ostoista. Tämän ohjeemme avulla pääset lisäämään laskentakohteita yritykselle: Laskentakohteiden hallinta 


Myyntien ja ostojen kirjanpidon tositteet tulee näiltä osin muokata sellaiseksi, että kirjausten ALV-tunnus asetetaan “- Ei alv-käsittelyä”. Tositteelle muokataan myös aina ALV-velka ja -saamiskirjaus omille perustetuille kirjanpidon tileille ja näissä ei tule käyttää järjestelmän oletus ALV-laskentaan käyttämiä tilejä (1763 ja 2939).


Tällä tavoin Netvisorissa pysyy raportoitavana Suomen verovelvollisuuden alaiset myynnit ja ostot sekä niistä eriteltynä raportoitua näppärästi ulkomaan verokannan alaiset tapahtumat kohdemaahan.

Login or Signup to post a comment

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu