M

Minna Seistilä

Visma

Verokorttien nouto reaaliaikaisesti on nyt mahdollista!

25-05-2022 12:53 pm tekijä Minna Seistilä

Verokorttien noudolla työnantaja voi pyytää palkansaajien voimassaolevat ennakonpidätystiedot suoraan verottajalta rajapinnan kautta. Näin vältetään verokorttien toimittaminen palkanlaskentaan ja niiden manuaalinen tallentaminen. Noutoa voi käyttää ympäri vuoden, niin perusverokorttien kuin muutosverokorttienkin noutoon. Ennakonpidätystietojen noudon avulla on mahdollista noutaa vain Palkkatulon verokortit. Mikäli palkansaajalla on muun tyyppinen verokortti, voit estää noudon näiltä palkansaajilta (kolmen pisteen alta avautuvasta valikosta).


Nouto tehdään samalla verohallinnon varmenteella, millä tulorekisteri-ilmoituksetkin lähetetään.


Ennakonpidätystiedot noudetaan Verokortit-listauksesta, mihin pääset: Palkat > Henkilöstö > Palkansaajalistaus > Verokortit-välilehti


Verokorttien nouto -toiminto hakee palkansaajan palkkatulon ennakonpidätystiedot, jotka on voimassa palkansaajan seuraavana palkanmaksupäivänä. Palkansaajan verokortit päivitetään automaattisesti saadun aineiston mukaiseksi. Näin teet noudon:

 1. Valitse palkansaajat tai palkkamalli klikkaamalla nimen edessä olevaa valintaruutua.

 2. Käynnistä nouto klikkaamalla “Nouda verokortit”-painiketta
 3. “Nouto verottajalta” -sarakkeen tilaksi muuttuu “Nouto käynnissä“  
 4. Kun nouto on valmis näkyy “Nouto verottajalta” -sarakkeessa noudon tila ja päivämäärä. Lisäksi verokortin tiedot päivittyvät Verokortit-näkymään mikäli niihin on tehty muutoksia.

 

Lue lisää aiheesta ohjesivuiltamme: Ennakonpidätystietojen nouto


1 henkilö tykkää tästä
Vastaa

J

Josefiina Rumbin

25-05-2022 1:02 pm tekijä Josefiina Rumbin

Kuinkahan tuo nyt sitte käyttäytyy kun on verottajan antamia verokortteja 1.2. voimassa ja käsin vaihdetty pidätys suuremmaksi, niin tuokohan se siihen päälle?
                        </div>
                        <div class=

M

Minna Seistilä

Visma

01-06-2022 12:50 pm tekijä Minna Seistilä

Hei Josefiina,


Nouto hakee aina verottajalla voimassa olevat tiedot eli jos verokorttia on muokattu käsin, niin noudossa tuotu tieto yliajaa käsin tehdyt muutokset. Mikäli käsin muokattu verokortti halutaan säilyttää, voi tämän palkansaajan osalta estää noudon siksi aikaa kun tuo muokattu verokortti on voimassa. Estä nouto -toiminto löytyy Verokortit-näkymässä palkansaajarivin oikeasta reunasta, valikon alta (kolme pistettä).


Verokorttien nouto on ensimmäinen askel kohti reaaliaikaista verotusta. Sen vuoksi nyt on hyvä tilaisuus alkaa ohjata toimintatapoja siihen suuntaan, että perusprosentin muuttaminen tehdään laskettamalla aina muutosverokortti.  

A

Anni Laulainen

26-09-2022 10:29 am tekijä Anni Laulainen

Hei! Miksi tuo verokorttien nouto kestää välillä ihan tuhottoman kauan? Nyt hakenut yhdelle asiakkaalle tunnin ajan verokortteja!!1 henkilö tykkää tästä
M

Minna Seistilä

Visma

27-09-2022 12:47 pm tekijä Minna Seistilä

Hei Anni,


Olen pahoillani, että verokorttien noudossa ilmenee välillä hitautta. Selvitämme parhaillaan syytä tähän ja teemme tarvittavat korjaukset mahdollisimman pian. 


1 henkilö tykkää tästä
M

Minna Seistilä

Visma

29-09-2022 1:22 pm tekijä Minna Seistilä

Hei Anni,


Verokorttien noudossa ilmennyt hitaus on nyt saatu korjattua! 

Syynä hitauteen oli Verohallinnon 20.9.2022 tekemissä ylläpitomuutoksissa tapahtunut virhe. 


Mukavaa työpäivänjatkoa!

K

Kia Jokinen

02-11-2022 9:22 am tekijä Kia Jokinen

Hei, voisikohan tulevaisuudessa Netvisor noutaa automaattisesti joka maksukertaan päivitetyt verokortit? Onko tämmöisestä ollut puhetta? Toisessa käyttämässäni ohjelmassa tämä toiminto on jo.


2 henkilöä tykkää tästä
A

Anni Laulainen

13-12-2022 9:12 am tekijä Anni Laulainen

Verokorttien nouto toimii taas todella hitaasti. Laitoinkin tästä jo viimeviikolla tukeen viestiä, eikä asialle ole kyllä tapahtunut vielä mitään. 


R

Riitta Holmén

11-01-2023 2:25 pm tekijä Riitta Holmén

Verokorttien nouto on todella hidasta. Onko tälle tehtävissä jotain ja mistä  johtuu?

M

Minna Seistilä

Visma

17-01-2023 8:57 am tekijä Minna Seistilä

Hei Riitta,


Verokorttien nouto verottajalta ruuhkautuu hetkittäin näin vuodenvaihteen jälkeen, kun kaikille palkansaajille noudetaan 1.2. voimaantulevia verkortteja. Tästä johtuen nouto ei aina valmistu välittömästi, jos käsiteltäviä pyyntöjä on paljon. Lisäsimme tästä tiedotteen myös verokorttien noudon näkymään. 


Teemme selvitystyötä ja korjauksia suorituskyvyn parantamiseksi. Pahoittelemme tilannetta.

M

Minna Seistilä

Visma

17-01-2023 9:06 am tekijä Minna Seistilä

Hei Kia,


Kiitos kehitystoiveestasi.  Olemmekin saaneet vastaavia toiveita jo monia ja sen vuoksi verokorttien noudon automaattinen ajastaminen on otettu mukaan tämän vuoden tuotekehityssuunnitelmiin.

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin