Aloita uusi aihe
EU-Standardin mukainen verkkolasku

M

Mikäli asiakas vaatii EU-standardin mukaisen myyntilaskun suosittelemme tarkistamaan alla mainitut kohdat laskulta ennen laskun lähetystä, jotta lasku ei jää lähetysvaiheessa virheeseen. EU-standardin mukaisissa laskuissa laskuvaatimukset ovat tarkemmat kuin ns. “normaaleissa” laskuissa ja jos lasku ei vastaa EU-standardia, lasku palautuu virheellisenä takaisin.

Saat valittua/poistettua EU-standardin mukaisen laskun asiakaskortilta Perustietojen muokkaus -välilehdeltä:


Esimerkki:

Myyntilaskulla laskutetaan tuotetta, jonka alv on 0% kotimaan myyntiä.

Tässä tapauksessa tulee varmistaa, että tuotteen kirjanpidon tilin tai laskurivin tiliöintiehdotuksessa valitun tilin tiedoissa tulee olla ALV-koodina KOMY 0%.

Mikäli alv-koodina on KOMY jää lasku virheeseen, koska KOMY:n oletus "S (normaali veroprosentti)" ei salli ALV:n arvoa 0%.

Tarkistetaan tuotekortilta tuotteelle annettu kirjanpidon oletustili ja varmistetaan tililuettelosta, että sillä on oikea alv-tunniste.

Mikäli kirjanpidon tiliä tai alv-tunnistetta muokattiin tulee ensin korjata tuotteen kirjanpidon oletustili ja tämän jälkeen päivittää vielä myyntilaskun laskurivit. Vaihtoehtoisesti tilin voi korjata myyntilaskun laskuriville kohtaan "Tiliöintiehdotus". Tämä tulee tehdä ennen laskun uudelleenlähetystä.


Tililuettelossa valittu tilille oikea alv-tunniste:Tuotteen taakse oikea kirjanpidon tili:EU-standardin mukainen verkkolasku vaatii myös toimipaikalle toimitusmaan. Tarkistakaa, että asiakkaan toimipaikalle on lisätty myös maa mikäli toimipaikkatietoa käytetään laskulla.Koko ohjeemme EU-standardin mukaisiin verkkolaskuihin löydät:

https://support.netvisor.fi/fi/support/solutions/articles/77000525217-eu-standardin-mukaiset-verkkolaskut

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu