Aloita uusi aihe
Kohdistumattomat viitesuoritukset

M

Etusivun poikkeukset ja huomiot kohdassa ilmoitetaan mikäli yritykselle on saapunut suoritus, joka on maksettu viitteellä, mutta suoritus ei ole kohdistunut. Kohdistumattomista viitesuorituksista voidaan kohdistaa suorituksia laskuille, tiliöidä suorituksia ennakkoon luodun tiliöintisäännön avulla tai valita että suoritus käsitellään kohdistamatta.

Kohdistus lähtee käyntiin näkymän "Kohdista" -linkistä. 


Oletuksena näkymä rajaa laskut viitenumerolla, mutta näkymässä voidaan rajata suorituksia näkyviin myös esim. asiakkaan nimellä. Valitaan kohdistettava lasku ja sopiva käsittelytapa (ks. kohta Maksutavat ja käsittelytavat) > Käsittele.


Jos suoritusta ei kohdisteta millekään laskulle, valitaan käsittelytavaksi valikosta "Ei kohdisteta". Mikäli suoritus käsitellään kohdistamatta mihinkään laskuun, se ei vaikuta reskontrasaldoihin. Tämän toiminnon myötä muodostunut MS-tosite tulee vielä mitätöidä, jos halutaan että se ei jää kirjanpitoon.

Kohdistamattomat viitesuoritukset -näkymässä suorituksia voidaan käsitellä vain avoimelta alv-kaudelta. Tarvittaessa alv-lukitus tulee siis avata, jotta suorituksen pääsee käsittelemään.


Lue lisää ohjeestamme: https://support.netvisor.fi/fi/support/solutions/articles/77000467213-suoritukset#Kohdistumattomat-viitesuoritukset


Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin

Etkö löydä etsimääsi?

Aloita uusi keskustelu